4.3

Avrupa Birliği

önce - diğer kategorisine Gürcan ekledi.
4 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Demokratik Avrupa devletlerinden oluşan bir birliktir. vatandaşlarının hayat standartlarını iyileştirmek ve daha yaşanır bir dünya oluşturmak amacındadır.

Ülkemizin de uzun yıllardır bu birliğe katılma talebi vardır ve süreç devam etmektedir. Bazı demokratikleşme çalışmalarının yerine getirilmesi gereği gibi gerekçelerle süreç uzamaktadır.

5

Avrupa ülkelerinin topluluğu diğer bir deyişle Hristiyan topluluk bizim kapısında yıllardır beklediğimiz ama içeri alınmadığımız almamak için bir çok bahane üreten Hristiyan Avrupa ülkeleri topluluğu Avrupa Birliğine katılabilmek girebilmek alınabilmek için hakkını yememek lazım Erdoğan ülkede onlarda olan bir çok hak ve kuralı hayata geçirdi 65 yaş maaşı sosyal hizmetler işsizlik maaşı gibi ve bir çoğunu hayata geçirdi ama girme ihtimalimizin olmadığını siyasetçiler bile biliyorlar

2

Avrupa ülkelerinin girdiği belirli kuralları ve standartları olan bir birliktir bizim ülkemizde çok uğraştı buna girmek için ama kabul edilmedik kabul edilmesekte olur iyiki girmedik bize ters öyle yerler biz rahatız halimizden , ingiltere bile çıktı o birlikten bir halta yaramadığının o da farkında.

5

Avrupa Birliği, 28 ülkenin üyeliği ile olmaktadır. Çokça toprakları Avrupa kıtasında siyasi ve ekonomik bir örgüttür. 1993 yılında Hollanda da kurulmuştur. Avrupa Birliğinin merkezi Belçika ülkesinin Brüksel şehrinde bulunmaktadır. Bu örgütün kurucu ülkeleri; Almanya, İtalya, Fransa, Hollanda, Belçika, Lüksemburg’dir. Türkiye ülkesi bu örgüte adaylığı kaç senedir olmasına rağmen hala üyeliğimizi onaylanmamışlardır.

Avrupa Birliği ortalama puanı 4.3

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.