5.0

Masal

önce - diğer kategorisine Nur2829 ekledi.
6 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Esas itibarıyla sözlü anonim halk edebiyatı ürünü olan masal, kahramanları arasında olağanüstü şahıs veya yaratıkların bulunabildiği, anlatılan olayların tamamen gerçek dışı olduğu, yer ve zaman ögesinin ise daima belirsiz olduğu bir anlatı türüdür. 

5

fantastik bir halk edebiyatı türü.. içinde olmaz olmaz.. daha da doğrusu her şey olabilir.. genelde çocuklara yatarken anlatılan devli, cadılı, prensli vs vs kısa ve eğlenceli öyküler diye de tanımlamak mümkündür.. ancak bilinenin aksine büyükler de masalllara bayılır.. yoksa onlara en iyi masalları anlatanların en çok oyu almalarını nasıl açıklayabilirdik?!

5

Çocuklara okunur sürekli birbirinden güzel tatlı konulu masallar vardır , genelde yatarken aileler çocuklarına okur masallar iyi sonla biter genelde ,bende severim masalları , herkes sever sanırım ama hiç annem ve babam okumadı bana hep kendim okudum veya bir yerlerden dinlemişimdir.

5

Masal çocukların hayal dünyasını zenginleştirir, çocuklar uyurken yanlarında oturup masal okursak daha huzurlu uyurlar, masal okurken okunuş şekli güzel olmalı tabi masal daki olayların akışına göre okunması çocuğa daha çok etkili olur

5

Külkedisi, uyuyan güzel, pamuk prenses, güzel ve çirkin bunlar en çok bilinen masallardır.

5

Uyumadan önce çocuklar için okunan genellikle mutlu sonla biten kısa hikayelerdir. Türk edebiyatında sözlü olarak dilden dile aktarılan o kadar çok masal var ki hangi birini sayalım.

Masal ortalama puanı 5.0

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.