4.2

Tükenmişlik sendromu

önce - diğer kategorisine durusel ekledi.
10 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Tükenmişlik sendromu bitmişliğin adlandırılmış hali
Çaresizliği hissetmek özgüveni yitirmek hayata küsmek

5

Tükenmişlik sendromu verebileceği hiç bir şey kalmadığını düşündürmektir buda eşittir çaresizlik bıkkınlık yapacağı işlere devam edememe tükenmişlik hissi gibi duyguları verir çağımızın yeni model ünlü hastalığı nede olsa parasız adam tükenmişlik sendromuna yakalanmaz zengin hastalığı bu

5

Öğretmen hastalığıdır genelde bilimsel çalışmalarda hep öğretmenin tükenmişlik üzerine çalışmalar yapılır,uğraş uğraş öğrenmesin öğrenciler ondan sonra işinden keyif alma yeni birşey yapmaktan keyif alma yapacağına inanma hiçvirşeyi değiştiremem psikolojisine gir geçmiş olsun tükenmişlik sendromuna yakalandınız.

5

Tükenmişlik sendromu kişinin hayatla bağlantısının kesilmesi ve onu hayata bağlayan hiç bir şeyin kalmamasıdır. Bu kişiler mutsuzdur, gelecek beklentisi yoktur. Günlük işlerini yapmak bile istemezler, tembelleşirler. Bu kişilerin mutlaka psikologa giderek tedavi görmesi gerekir.

5

Tükenmişlik sendromu bence kişinin hayatında kendisini ayırması gereken zamanı da işi için ayırması sonucunda ; iç enerjisini ve motivasyonunu kaybetmesi sonucunda kişinin kendisini sönmüş yanardağ gibi hissetmesi ve amaçlarından uzaklaşması demektir.kişinin iş verimini düşürdüğü gibi hayat kalitesinde de ciddi şekilde düşüşler yaşanmasına yol açar.Tükenmişlik Sendromuna maruz kalan kişiler hayatlarında yeni hobiler eklemesi onların yararınadır.Eğer ki bu durumdan kendileri ve yakınlarının çabalarıyla kurtulamıyorlarsa uzman bir destek almaları gerekir.

2

Son zamanlarda kendimi bu halde hissediyorum. Sanki her şeyden bıkmış ve yılmış haldeyim. Genel bir isteksizlik durumu oluyor. Ama benimkisi daha çok üşengeçlikle bağdaştırılıcak nitelikteki bir durumdur.

3

Nasıl birsey miş diye başlayıp duramadığım bir oyun bu kesinlikle güzel ama çok bağımlı yapiyor insanı

3

Depresyona girmeden olan buyuk belirtiler hicbirseyden mutlu olamamak hicbirsey yapmak istememek tukenmis bitmis oldugunu dusunmekle ilgili kötü bir sendrom uzman pisikologlardan yardim alinmali

4

Son zamanlarda neredeyse bütün ülkenin yaşadığı bir karmaşıklıktır bu tükenmişlik sendromu. Tam böyle depresyon uçurumunun kenarında düşecekken girilen ayağınızın takıldığı düşmeden önce son çukurunuzdur. Depresyon başlangıcı olarak da adlandırabiliriz.

5

Evet bir ara çok popüler olup kişinin hayatın kendinin sürüklenmesi sonucu nereye gideceğini bilmemesi bir çeşit bunalım çeşitidir.Allah hayırlısını versin.Boyle şeylerle gençlik zehirlenmesin.

Tükenmişlik sendromu ortalama puanı 4.2

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.