3.6

Sivas katliamı

önce - mekan kategorisine Nur2829 ekledi.
5 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

2 Temmuz 1993, bir katliam tarihi olarak hafızalara kazındı. O gün, Pir Sultan Abdal Şenliklerine katılmak için Sivas'a giden aydın ve sanatçılardan 33'ü, kaldıkları otelin yakılması sonucu hayatını kaybetmişti. Olayda iki otel görevlisi de yaşamını yitirmişti.

5

Sivas katliamı Madımak katliamı olarak da bilinir bu katliamda çoğunluğu alevi insanların oluşturduğu 35 veya yakını kişi katledilmiştir 1993 yılının yaz aylarında gerçekleşen bu katliamın günümüzde dahi yankıları sürmektedir

5

Sivas katliamı Türk tarihine kara leke olarak geçmiş üzücü bir olayan yaşandığı dramatik bir eylemdir. Bu ülkede sünni alevi çatışması çıkarmak isteyenlerin tezgahladıkları bir eylem olduğuna inanıyorum. Bu ülkede alevi de biziz sünni de hepimiz kardeşiz, ne yaparlarsa yapsınlar bizi birbirimize düşürmeyi başaramayacaklar, yeter ki biz akıllı olalım, uyanık olalım. Yoksa bu ülkede hiç bir kimsenin durup dururken, birbirini öldüreceğine inanmıyorum. Buna benze olaylar başka yerlerde de olmuştur. Bu ülkede yaşayan herkesin tarihte yaşanan bu olaylardan ders çıkarması ve bundan sonra kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenlere karşı uyanık olmasında yarar vardır.

2

Aslında daha çok Madımak katliamı olarak bilinir ve bir etkinliğe giden 33 civarında aydının kaldığı otelin yakılmaya çalışması girişimidir.Kültür olarak bizim kültürümüze çok ters olan bir davranıştır.Çünkü biz Türkler insan hayatına önem veririz.Bu girişimde bulunan kişiler mahkemece cezalandırıldı.

1

Madımak olayları dile bilinen sivasin üstüne oynanan bir oyundur ben o günü yaşadım ve çok iyi biliyorum camiden çıkan milleti galeyana getirenlerde ayni oteli ateşe verip yakanlar da ayni o donemin belediye başkanı temel karamolluoğlu nun bu olayda çok büyük etkisi vardır aynı zamanda otelde ölenlerin bir çoğu silahla vurularak öldürüldü içerden sağ kurtulan arif sağ bunu tv programında açık açık ifade etmiştir olayın asıl acı tarafı trt kamerasının görüntülediği herkesin suçlu olarak tutuklanması idi ayrım yapmadan sormadan içeri attılar ama olayların ilk başlangıcı otelin içinde başladı dışından devam etti

Sivas katliamı ortalama puanı 3.6

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.