4.0

Duygusal açlık

önce - diğer kategorisine Gürcan ekledi.
4 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Kişinin karnı tok olmasına rağmen yeme ihtiyacı duyduğu haldir. genellikle depresyon gibi psikolojik hastalıklara eşlik eder. Bilinç altındaki kıtlık inancından ortaya çıkar genellikle. Kişi yemek bulamayacağı, aç kalacağı düşüncesini taşır bilinçaltında ve beyin vücudu korumak için yeme emri gönderir. Kilo almanın ve obezitenin sebeplerinden biridir.

5

Duygusal açlık; duygusal yönden duyguları tatmin olmamış demektir, sevgiye ve ilgiye ihtiyaç duyuyor olmaktır, buda çevresinde olan kişilerin ailesi veya arkadaşları tarafından yada sevgilisi tarafından fazla ilgi görmediğinde hissettiği eksikliktir

4

İnsanlar tok olmasına rağmen stres, öfke, üzüntü, can sıkıntısı, yalnızlık nedenlerden dolayı yapay bir açlık hissi yaşanmasına denmektedir. Bazen insanlar yemek yedikten sonra bu olayları yaşarsa sanki daha yeni yemek yememiş gibi hisseder ve kendini yemek yemeğe verir.

2

Bunu çoğu insan çeker para olarak her şeyleri vardır ama duygusal olarak hiç birşeyleri yoktur ne sevgilisi ne arkadaşı ne de onu seven bir ailesi yoktur bu kişi çok yalnızlık çeker hayatında mutlu olacağı bir şey yoktur üzülür onu seven insanlara sahip değildir acı bir olaydır bu durum.

Duygusal açlık ortalama puanı 4.0

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.