5.0

Çam Ağacı

önce - diğer kategorisine Gürcan ekledi.
4 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

İğne yapraklı, yapraklarını dökmeyen ağaç türüdür. pek çok çeşidi vardır. Hıristiyan geleneğinde yılbaşı ağacı olarak süslenmesi geleneği vardır. Ülkemizin hemen her yerinde yetişebilen özelliklerdedir.

Çam Ağacı
5

Genelde ormanlarda yetişen ağaç türüdür. Yılbaşılarında keserek yılbaşı ağacı olarak kullanirlar .Ancak en onemlisi çam sakızı ve ağda yapıminda kullanılan çam pisi çam ağaçlarında yetişir. Çam sakızı pise benzer ama sakız olarak çiğnenir.

paylaş - şikayet
5

Genelde ormanlarda bulunmaktadır. Boyları kısa olanda var, uzun olanda var. 4 mevsim yeşil kalabilme özelliği var. Bu ağaçlarında sakız vardır. Hristiyan dininde yılbaşı günü kutlamak aracıyla bu ağaçlar kesilerek satılmaktadır. Bizim ülkemizde de yılbaşı günü kutlayalım diye alan da oluyor.

5

Yapraksız iğne yapraklı denilen bir ağaç türüdür.Kışın yapraklarını dökmez ve uzun yıllar yaşayabilir.Her ortamda yetişemez.Mesela iç anadolu bölgesine ısrarla çam ekmeye çalışırlar ama hepsi kurur.Yetiştiği yerin yükseltisi olmalı ve nemli olmalı aksi takdirde çam ağacı biraz zor yetişen bir bitkidir.Türkiye de en fazla karadeniz bölgesinde ve akdeniz bölgesinde bulunmalktadır.

Çam Ağacı ortalama puanı 5.0

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.