4.8

Maddi imkan

önce - diğer kategorisine syda23 ekledi.
5 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

İnsanın para konusunda bağımsızlığı yoksa bu hayat ona zindan olur bir sürü sıkıntısı olur , bu hayatta yaşamak için paraya ihtiyacımız var , para önemlidir , özellikle maddi imkanlarımız iyi olmalı bu konuda bağımsız olmalıyız, kendi ayaklarımız üzerinde olmalıyız,kimseye güvenemeyiz.

5

Cüzdanı dolu olan insanların yaşadığı hayat tarzıdır.İnsanın ne şansı olsun nede başka birşeyi sadece parası olsun açamayacağı kapı evlenemeyeceği kadın yoktur.O yüzden şans mi paramı diye sorduklarında direk para derim şans zaten kendiliğinden gelir.

5

Maddiyat parayla alakalı bir konudur insanın hayat şartlarını etkileyen yaşama şeklini değiştiren bir imkan tabi bunu bu imkan fazla olmadan yapanlarda var çünkü paraya değer vermiyor adam ekmek arası peynirde yese mutlu oluyor kuru ekmekte ama ailelerde tabi ki maddi durum önemlidir çocuklarına iyi bir gelecek sağlayabilmek için okullarını güzel yerler seçebilmek için maddiyat önemlidir ama her şeyden önemli değildir bu kafada olursan zaten kafadan kaybedersin ama paraya önem vermeyenler daha çok para kazanır yaptıkları tüm işler rast gider artık Allah tarafından mı oluyor bilmiyorum

4

İnsanın kazandığı parayla doğru orantılıdir çünkü kazandığı para tutarınca bireyleri yapabilir imkanlar doğrultusunda eger parası çok sa maddi imkanıda yerindedir ama parası yoksa maddi imkanlar pek de iyi şartlarda olmaz yani kocası maddi imkanla para doğru orantılıdır

5

Kişinin gelirine göre harcama yapabileceği durumu göstergesine maddi imkan diyoruz. Her insanın gelirine göre bir maddi imkanı vardır. İnsanlar gelir ve giderlerini imkanları doğrultusunda ayarlarlar. Ona göre kendilerine bir yaşam kalitesi belirlerler. Maddi imkanı yeterli olmayan kişilerin ayaklarını yorganına göre uzatması gerekiyor. Yoksa gelir gider durumunu karşılayamaması halinde büyük sıkıntılar yaşar. Onun için hayatımızı hesap üzerine kurup, kimseye muhtaç olmadan onurlu bir şekilde yaşamalıyız.

Maddi imkan ortalama puanı 4.8

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.