4.8

Hayalperest olmak

önce - diğer kategorisine durusel ekledi.
8 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Hayalperest olmak insan gerçek hayatta yasayamadigini hayalini kurarak yaşaması belki bazen bu huzursuz edebilir ama nihayetinde bazende insanlar hayalini gerçekleştirebiliyor

4

Önce kafada hayal etmek sonra gerçekleşeceğine inanmak kötü bir hastalık bir ömrü heba edebilir.

5

Hayatın gerçeklerinden uzak duygularıyla bir insanın hayal görerek yaşamasıdır. Olmayacak şeyleri hayal kurarlar ve boş işler peşinde dolaşırlar. Bu hayal kurmanın ilerlemiş hali de psikolojik rahatsızlık olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu kişilerde akıl devre dışı olup, onun yerine hayalleri ve duyguları yerleşiyor.

5

Hayal dünyasının geniş olması iyi bir şeydir aslında. Sadece hayallerle yaşamak, onları gerçekleştirmek için gerekli olan azmi göstermemek ve atılması luzümlu adımları atmamak ise insanın pembe bir dünyada yaşaması demektir. Hayat bir Yeşilçam filmi olmadığına göre kurulan hayallerin akıl ve mantık süzgecinden geçirilip, tutarlı olması gerekir. Yoksa her gerçekleşmeyen hayal yeni bir hayal kırıklığı ve umutsuzluk doğurur. Olmayacak duaya amin dememek gerekir vesselam.

paylaş - şikayet
5

Sürekli hayal kurmak ve hayal üzerine yaşamaktır. Hayalperestliğin fazlası zararlıdır. Olmayacak hayaller kurdurur.

5

Hayalperestlik sürekli hayallerle yaşamak demektir, fazla hayal kurmak iyi değildir çünkü sonuçta gerçekler var, gerçekleri yaşamak gerekir yaşadığımız gerçekleri geliştirmek hayal kurmaktan daha iyidir

5

Bazı insanlar hep hayal kurar hayal dünyası içinde yaşarlar ve bundan dolayı mutlu olurlar çünkü hayallerinde mutlu bir hayat yaşıyorlardır bendede birazcık var bu durum bende mutluyum bu halimden en azından umut ediyorum , hayat daha da güzelleşiyor.

5

Hayatını kurduğu hayallerle donatan, hayaller le yaşayan kişilerdir. Çevremde birkaç arkadaşım var bu şekilde hareket eden. Sadece hayaller üzerinden hareket ediyoler. Aslında gerçekle hiç bağdaşmıyor ama ya olursa ya tutarsa gibi terimler sık sık kullanıyor lar.

Hayalperest olmak ortalama puanı 4.8

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.