4.1

SÜPER LİSE

önce - kurum kategorisine Atabey27 ekledi.
8 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

3

Bir dönem Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başarılı olan öğrencilerin kısa sürede liseyi bitirmeleri için yapmış olduğu bir uygulamanın adıdır. Bazı öğrenciler bu uygulama ile üç senede liseyi bitirerek mezun oldular. Devamlı değişen eğitim sistemimizin bir aşaması olduğu için gündeme alınmasını istedim.

3

Bir zamanların projesiydi. Çok yüksek not ortalamasıyla öğrenci alınıyordu. O dönem ben de başvurmuştum. Ortalamam yeterli görğlmediği için başvurun kabul edilmemişti. Çok zaman geçmeden de kaldırıldı. Haksızlıklara sebep oluyordu.

5

Anadolu ve Fen liselerinin yüksek puanla öğrenci aldığı dönemlerde,bu sınavları kazanamamış kişilere devlet tarafından verilen bir teselli ikramiyesi mahiyetinde liselerdir.Bu liseler bazen düz lisenin içerisinde bir veya iki sınıf olarak açılırlardı,Süper liseye giriş kriterleri 5 ve 8.sınıflardaki notların aritmetik ortalamasına göreydi,bir nevi liseler içinde bir seviye sınıfı olması,homojen yapı yaratması açısından başarılı bir projeydi fakat normal liselerin başarısızlığını da körüklemiş oldu.

5

Bir dönemin popüler lise türü idi.Yabancı dil ağırlıklı olup Anadolu Lisesinin alternatifi gibi bir durumdu.Okul not ortalaması ile girilirdi.Ben başvurmuştum ama yüksek kapatmıştı.

5

Bir dönemin, düz liseye gitmiyorum demek için sıralara girilmiş okuldur. Anadolu lisesi değildir düz lisedir ama ingilizcesi vardır. İngilizcesi hariç dümdüz düz lisedir. Ama yinede bir Anadolu Lisesi asla olmaz. İçimde uktedir Anadolu Lisesinde okumamak. Okuyan arkadaşlarım hep iyi yürüdü gitti. Biz burda yazıyoruz işte.

4

Bir dönemin sükse yapmış liseleridir. Başarılı öğrencilerin toplandığı sınıflardır aslında. Fen Lisesi ya da Anadolu Lisesi kadar başarı göstermese de iyi öğrenciler yetiştirmiş, kaliteli üniversitelere öğrenci vermiş liselerdir. Devirleri kısa sürmüştür. O dönemin sistem değişikliği meraklısı yöneticilerinin eseri olsa gerek.

4

2000'li yillarda bütün ögrencilerin gitmek isteyip, yüksek puanlama sebebiyle gidememesi nedeniyle luks ve kalite olarak egitimin verildigi dusunulen bir lise bicimidir.

3

Bundan bir 10 yil once okula gidenlerin yuksek puan alip gitmek istedikleri bir lise turuydu. Simdilerde biz super lise yerine Anadolu liseso ismini kullaniyoruz.

SÜPER LİSE ortalama puanı 4.1

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.