5.0

Barkod okuyucu

önce - ürün kategorisine Ormanci ekledi.
5 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Ürünlerin üzerinde bulunan barkodları okutmak için kullanılan alet

5

Seri numaralarının olduğu genelde çizgiler vardır uzun ve sık ürünlerin üzerinde bulunur bu çizgiler ve sayılar , bunu telefon veya bir alet ile barkod okuyuculu programa okutunca hangi ürüne ulaşmak istediğimizi rahatça gösterir bu sistem yavaş yavaş yaygınlaşmaya başladı bu sistem.

5

Ürünleri üzerindeki inceli kalınlı siyah çizgilere barkod denir. Barkod okuyucu ise ürünlerin üzerindeki barkodu okur. Ürünün barkodu ilk önce genel sisteme girilir. Genel sistemde ürünün adı, cinsi, varsa indirimi, fiyatı oluşturulur. Ürün müşteri tarafından alındığında ise kasadaki barkod okuyucu tarafından okunur. Bu şekilde ürün kolayca takip de edilebilir.

5

Barkodlar ürünlerin üzerinde beyaz zemin üzerinde siyah çizgilerden oluşan şekil rastgele değildir, belirli bir ürünü temsil eder barkodlar. Barkod okuyucular ise barkod dediğimiz bu çizgileri değil, çizgiler aradı boşlukları okuyarak barkodu tanımlayabilir. Ürünler menşei Türkiye ise 869 ile başlar barkod sayıları. Her ülkenin kendine ait barkod kodu vardır.

Barkod okuyucu ortalama puanı 5.0

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.