4.4

Röpteşambır

önce - ürün kategorisine mindik ekledi.
7 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Erkeklerin, sabah kalktığı zaman ya da veya akşam eve geldikleri zaman üatlük olarak giydikleri bir kıyafettir. Fransızca bir kelimedir. Nuri Alço abimiz çok kullanmıştır.

4

Dilimize Fransızca'dan girme bir kelimedir. Nişanlı bir kız eşi olacak kişiye genelde röpteşambır alınırdı çok kullanılmazdı sadece adet olduğu için alınırdı ve tabiki Türk sinemasının kötü rolde olan adamları başta Nuri Alço olmak üzere bu röpteşambırı giyer eline viskisini alır, ağzında purosu olurdu ben bu ürünü Nuri Alço adam tanıdım.

5

Erkek sabahligidir ve kadife olanlarini daha şık buluyorum. Evin içinde o şekilde dolaşmak her ne kadar saçma gelse sabah serinliginde üstünüze bir şeyler almak istediğiniz de anlıyorsunuz ne kadar işe yaradığını.

4

Röfteşambır genellikle zenginlerin, iş adamlarının sabahları uyandığında üzerlerine giydiği ince kumaş bornoz şeklinde desenli bir kumaş çeşididir. Kadife, keten ve pamuklu çeşitleri çok olduğu gibi hepsi zenginlere hitap ettiğinden dolayı kaliteli olurlar.

4

Bu kelimeyi görünce insanın aklına direk zengin insanlar geliyor.Oysa o kadar ulaşılmaz bir üründe değil.50-100 tl ye temin edilebilir fakat insanın içindeki o fakirlik duygusu bunu giymemeye itiyor:D

paylaş - şikayet
5

Röpteşambır kelimesi dilimize Fransızca’dan girmiştir. Erkeklerin genelde sabahları uyandıklarında üzerine giydikleri giyecektir. Genellikle dizilerde zengin iş adamlarının giydiğini görürüz daha çok. Genellikle pamuklu kumaş, keten ve kadifeden yapılıyorlar.

Röpteşambır ortalama puanı 4.4

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.