4.7

Dürüstlük

önce - diğer kategorisine sword ekledi.
12 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Günümüzde yokluğunu en fazla hissettiğimiz, insan olmanın gereklerinin en başında gelen güzel hasletlerden biridir. Yalancının mumu yatsıya kadar yansa da artık insanlar günü kurtarma derdinde. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarken muhtaç kaldık dürüst insanlara. Ticaretten tutun da ikili ilişkilere kadar her alanı istila etti riyakarlık ve yalan diye düşünüyorum.

paylaş - şikayet
5

Dürüstlük her insanda olmayan en büyük erdemdir. Bir insanın dürüst olması için genlerinin sağlam, karakterinin, ailesinin ve çevresinin sağlam olmasına bağlıdır. Aileler doğduğu günden beri dürüst olur, çocuklarını da dürüst yetiştirmek için evde ve okulda iyi bir eğitim verilirse o çocuğun dürüst olmaması mümkün değildir.

5

Dürütlük bir erdemdir , herkes dürüst olamaz bu cesaret ve asalet gerektiren bir şeydir , ben dürüst insanları severim onlardan korkmam , ben dürüstüm diyen insan aslında yalancıdır , bunu bizzat test etmiş ve öğrenmişimdir, ben kendime dürüstüm diyemem bazı konularda yalanlarım olmuştur ama basit sıradan şeylerdi , sonuçları ne olursa olsun dürüst olmaya çalışırım.

5

Toplumda herkes tarafından öyle olduğu idda edilen ancak gerçekte Dürüst olanların sayısının, dürüst olduğunu idda edenlerin çok azının gerçek dürüst olduğu bir dönemden geçiyoruz. Günümüzde insanlara dürüst görünerek kandıran, dolandıran haksız kazanç elde eden, ki' dinimizce bu kazanç haramdır. Kul hakkı geçer ama bunu umursayanların sayısı gün geçtikçe azalmakta. Gerçek dürüst insan yokmu ? elbette var ama onlara denk gelmek şans işi. Yüce Allah herkesi dürüst insanlarla tanıştırsın inşallah.

5

Dürüst olmak bir insanın sahip olduğu en büyük zenginliktir. Dürüst olursa insan dostları yanında kalır, düşmanları uzaklaşır. Bu büyük bir kazanç olur kişiye. Etrafımda dürüst diyebileceğim birkaç dostumdan var. Birbirimize her daim dürüst oluruz. Canımızı sıkacak bir durumda bile dürüstlükten ödün vermeyiz. Böylelikle bir birimize güvenimiz artar. Bağımız kuvvetlenir.

5

Her zaman böyle olacağım ve hiç ödün vermeyeceğım şeydir

5

Çoğu insanın malesef ki kaybettiği bir özelliktir.En basta insan kendine dürüst olmalıdır ki böyle birseyi pek başaramaz dürüstlük bence her insan için bir yasam stili.olması gerek çünkü hakikat zaten er yada geç gün yüzüne çıkar.Dürüst olmadığın da itibarında gitmiş olur.Ne olur sa olsun başımıza ne tür olaylar gelirse gelsin asla ödün vermemeliyiz dürüstlükten çünkü dürüst insan ayni zamanda erdemli insandır

5

Her yaptigi iste her soyledigi sozde dogru olanlara durust insan derler.Durustluk dosdogru olmaktir.Karsiliginda zarar gorecegini bile bilse insanin dogruluktan ayrilmamasidir.Durustlugun insana kattigi bir cok da erdem vardir.Bunlar durust insanlar guvenilir olur,toplumda sevilir be sayilir,her sozune itimat edilir.

5

Mevlana'nın "Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol." sözüyle özetlediği ahlak.

5

Dürüstlük dürüst olmak insanın vicdan sahibi olması demektir dürüst insan vicdanlı olur merhametli olur Allah'ın gazabından korkar ve buna göre hareket eder günümüzde ne kadar bu tip insanların sayısı az olsa da dürüst olmak ve karşınızdakilerinde aynı sizin gibi olmasını ister insan dürüst insan pembe yalanlar hariç yalan söylemez güvenilir bir kişidir hata yapmaz yapsa dahi hata yaptığını kabul eder düzeltmeye çalışır

2

toplumda bir çok insan kendi için dürüst diyor ama bir çoğu için bu doğru değil dürüst insan iyi bir insandır güvenilir olur hiç yalan söylemediği için ona saygı duyarız bir şey emanet edeceğimiz zaman gözümüzü kırpmadan emanet ederiz şuan hayatımda dürüst diyebileceğim kimse yok ne yazık ki insanlık nereye gidiyor bilmiyorum ha sorarsanız sen dürüst müsün diye hayır değilim

5

Dürüst olmak insanın vicdan sahibi olması demektir dürüst insan vicdanlı olur merhametli olur Allah'ın gazabından korkar ve buna göre hareket eder.Günümüzde ne kadar bunun azaldığını görmek üzüyor beni.

Dürüstlük ortalama puanı 4.7

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.