4.5

Ekşi mayalı ekmek

önce - ürün kategorisine Gürcan ekledi.
4 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Hamuru geleneksel mayalama yöntemleri ile hazırlanan ekmektir. Rengi bilinen ekmeğe göre daha koyudur, yapısı da daha settir. Tadında mayadan gelen hafif bir ekşilik hissedilir. Hem çok lezzetli hem de sağlıklıdır. Mayanın vücudumuzda meydana getirdiği harika değişiklikleri araştırmak gerekir.

5

Ekşi mayalı ekmek 5000 yıl öncesine dayanmaktadır. Bu ekmek sadece un ve su ile yapılmaktadır. Buğdayın cinsine göre bu ekmekte değişiklik göstermektedir. Bu ekmek biraz Trabzon ekmeğine benzemektedir. Bu ekmek normal ekmeklere bakış daha serttir. Uzun süre bayatlamaz.

5

Tadını çok severim böyle ekmeğin hem çok lezzetli doyurucu olur ayrıca sağliklı da oluyor bu ekmek mis gibi de kokar tadı gerçekten diğer ekmeklerden daha iyi oluyor benim hoşuma gidiyor bu ekmekleri yemek annemde yapar ve yeriz.

3

Bizim buralarda Trabzon ekmeği olarak bilinir genelde. Ekşi maya nasıl oluyor hiç bilmiyorum aslında. Tadını hiç sevmediğim ve Allah günah yazmasın insanlar bunun nesini sevip yiyorlar diye düşündüğüm yegane besin maddesi...

Ekşi mayalı ekmek ortalama puanı 4.5

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.