4.5

Anketör

önce - diğer kategorisine Volkansakin ekledi.
4 yorum    -   paylaş        

iyi puan

4

Bu işleri yapan özellikle dışarda sürekli insanların önunü kesip onlardan bir şey sorucam diyerek lafa tutarlar yok dememize rağmen önümüzden çekilmezler işim var yetişmem gerekiyor dememe rağmen ısrar eder bu insanlar , anliyorum paralarını burdan çikartıcaklar ama insanlarıda strese sokuyorlar ayrıca bu şekilde yapmaları onlarıda zorluyor soğukta yağmurda çok zor bi iş , yapmasıda zor.

5

Pazar araştırması yapmak isteyen firmaların halkın düşüncelerini öğrenebilmek adına anlaştığı anket firmalarında çalışan ve anket doldurulması işinde bizzat aracılık eden kişilere denir. Maalesef bu sektörde olanların bir çoğu ya öğrenci yada ek gelir elde etmek amacıyla çalışan kişilerden oluşmaktadır. Ülkemizde uzun uğraşlar sonucunda anket doldurtmaya çalışan kişilerdir.

5

Anketör , evlere giderek ,caddelerde ,sokaklarda veya iş yerlerine gidilerek yapılan araştırmalardan oluşan sorulardır.Sorular anketör tarafında halka yöneltilir ,halkın verdiği cevaplar tükenmez kalem ile yazılır veya işaretlenir.Ancak genelde yeni usül anketler tablet üzerinden yapılmaktadır.Anketör tablet üzerinden tıklayarak bilgilerinizi girmektedir.Soracağı soruyu yöneltir ve sizin cevabınızı oraya girer.Genelde üniversite öğrencileri anketörlük mesleğini tercih etmektedir. Anketörlük yorucu bir iştir , çok yürürsünüz ve çeşit çeşit yerlere gidersiniz.Siyasi anketörlük olduğunda özellikle her insan cevap vermemektedir ,çekinmektedirler.

Anketör ortalama puanı 4.5

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.