4.6

Öğretmenlik mesleği

önce - diğer kategorisine Gürcan ekledi.
11 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Her insanın hayatına dokunuşlar yapan, öğreten, öğretirken bir taraftan eriyen, erirken aslında çoğalan, fedakarlık örneği insanların mesleğidir. Herkesin hayatında önemli dönüm noktalarına imza atmış bir ya da bir kaç öğretmen vardır.

Beni de küçük bir Ege Köyünden çıkarıp parasız yatılı okula gönderen, hayatımı olabileceğinden bambaşka noktalara çeviren İlkokul öğretmenlerim vardı. Minnet ve dua ile...

1

Bir öğretmen adayı olarak bu başlığa cevap yazmasaydım gerçekten ayıp olurdu. Türkiye'de öğretmenlik, hak ettiği değeri göremeyen bir meslektir. Adam kayırmanın, torpilin en üst seviyede olduğu, hak edenin hak ettiği yerde olmadığı, üst mevkilerde tanıdıkları olması ayrıcalığıyla vasat insanlara minicik beyinleri emanet edildiği bir meslektir öğretmenlik. Ankara'da dayın varsa her zaman hayatta 5-0 önde başlarsın. Bizim gibi yeni nesiller de evimizde oturur, genç nesillerin nasıl o insanlara emanet edildiğini izleriz. Allah herkesin gönlüne göre versin.

5

Öğretmenlik mesleği sabır ister en zor meslektir aslında öğretmenlik emek ister, öğretmenlik yapmak kolay değil herkes yapamaz bu mesleği çünkü bir öğretmenin bir çok sorumluluğu var ama bazıları öğretmenlik yapar yani her öğretmen hakkıyla mesleğini yapmaz çünkü gerçek öğretmen bütün sorumlulukları yapan herşeye çözüm bulan baştan sağma gitmeyendir

5

Öğretmenlik kutsal bir meslek olarak görülür. Buna rağmen yetrince değer verilmediğini düşünüyorum. Sabır isteyen bu meslek teki herkese gerçekten sabır diliyorum.

5

Öğretmenlik en kutsal mesleklerden bir tanesidir. Hz Ali buyurmuştur ki " Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum ." demiştir.Bir şeyler öğretebilmek işte bu yüzden çok önemlidir.Öğretmenlik; Eğitim Fakültesi mezunu olan, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda veya dershanelerde ders veren kişilere verilen isimdir.İlk Baş Öğretmenimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'tür...Öğretmenlik mesleğini icra edecek kişilerde liderlik ,temsilcilik vasfı bulunması gerekir.

5

En kutsal ve meşakatli meslek. Bu mesleği yaparken oldukça sabırlı, duyarlı, hassas ve öğretmek kadar hergun öğrenmeye hevesli olmak gereklidir.

5

Bir fizikçi atomu parçalayabilir...
Bir kimyacı kimyasal reaksiyonları yönetebilir...
Bir doktor bir insanı yaşatabilir...
Ama bir öğretmen olmazsa yukarıda saydıklarım hiç bir işe yaramaz...
Çocukluğumuzdan kocaman insanlar olduğumuz üniversiteye kadar...
Hocalarımıza çok şeyler borçluyuz...

paylaş - şikayet
5

Öğretmenlik mesleği kutsaldır. Öğretmenlik mesleğini doktorluğa benzetiyorum. Şimdi iki farklı meslek demeyin anlatacam. Nasıl doktorlar insanın hayatı için titizse, doktorun bir hatası yüzünden hastalar ölebiliyorsa öğretmenlikte böyle nasıl mı? Öğretmenlik, bir insanın hayatının %50’ini etkiler. Çünkü 6-7 yaşlarda başlar, en fazla 25 yaşına kadar bir insan eğitim hayatı boyunca hep öğretmenle haşır neşir olur. Günün 6 saatini öğretmenle geçir. Öğretmen öğrencilerine ne yansıtırsa, öğrenci onu alır. Misal bazı öğrenciler öğretmenlerini rol model alır, bunun için öğretmenler o kadar hareketlerine, davranışlarına dikkat etmeli. Çünkü o çocuklar sizi belki annesinden, babasından daha çok görüyor ve sizi rol model görüyor. Ben o kadar öğretmen eğitti ki o da lise bittiği sene üniversiteyi kazanamadım ve üniversite sınavına hazırlık kursu açıldı. Ona gittiğimde bir bayan Hocam vardı. İyi anlaşır ve arada dertleşirdik, sanki öz abla kardeş gibiydik. O zamanlar bana o kadar öğüt verdi ki hala kulağımda so sözler. Onun her dediğini yaptım. Arada birşey yapacağımda hala Hocam böyle böyle düşünüyorum, dizinde düşüncenizi almak isterim derim.

5

Öğretmen bize iyi insan olmayı aşılayan her daim bize güzellikleri öğreten aileden biri gibidir. Asil ve en güzel mesleklerden biridir öğretmenlik ama malesef öğretmenlerimizi de hor gören onlara kötülük yapan insanlar çoğaldı ve öğretmen olanlar kötü olmaya bazı öğrencileri hor görmeye başladı umarım her ögretmen mesleğini layığı ile yapar içi bu meslekle dolu mesleğini severek yapan öğretmenlere saygım sonsuzdur.

5

Ogretmenin gerceklestirdigi meslege verilen bir addir tum zamanlar boyunca kutiyet sahibi oldugu soylenen bir meslek dalidir

Öğretmenlik mesleği ortalama puanı 4.6

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.