3.8

Fayton

önce - araç kategorisine Korcen ekledi.
5 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Önünde 1 veya 2 tane at bağlı olan arkadaşlar tahta tekerler üstü kapalı maksimum 5-6 kişi alabilen kısa mesafe ulaşım aracı.Şehir merkezlerinde artık kullanılmıyor gezinti alanlarında ticari amaçlı kişileri gezdirmek amaçlı nostalji amaçlı devam ediyor,bazı trafiği yoğun olmayan kasabalarda da ulaşım aracı olarak kullanılıyor sünnet düğünümde 3 tane kiralayarak davul zurna eşliğinde şehir turu anım vardır.

4

Motorlu arabalar önce kullanılırdı bir veya birden fazla atın çekme gücü ile hareket eden bir araçtır günümüzde sadece nostaljik görüntüsü ile eğlence amaçlı kullanılır ancak atların bakımsızlığı yüzünden bir çok at ölümü meydana gelmektedir ve devlet Faytonları yasaklamayı sık sık gündeme getirmektedir.

5

Eskiden günümüzde kullanılan araçların icadı ve yayılmasından önce yük ve insan taşımak amacıyla yapılmış,bir yada birden fazla at tarafından çekilen ulaşım araçlarına verilen addır.Günümüzde nostalji amaçlı belli başlı yerlerde kullanılmaktadır.İstanbul adalar da halen eski günlerde olduğu gibi faytonla gezinti yapabilirsiniz.

2

Genelde faytonu ben adalarda görürüm atlar var önde arkada güzel modern bir oturtma yerleri var ,ben acıyorum bu hayvanlara o güneşin altında kaç sefer gidip geliyor o atlar hiç dinlendirmiyorlar kaç tane at öldü artık kalkacak diye duymuştum bu atlar ,insanlar para için o atlara hiç mola verdirtmiyolar ,çok yazık. Üzücü bir durum.

Fayton ortalama puanı 3.8

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.