4.6

Köy yumurtası

önce - ürün kategorisine Cengaver ekledi.
14 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Genellikle köylerde serbest dolaşarak beslenen tavuklardan elde edilen yumurtalara verilen ad.

paylaş - şikayet
5

Gerçek yumurta budur işte. Diğerleri imitasyon sayılır yanında. Besin değeri çok yüksektir. Protein yönünden zengindir.

Pek çok yumurta, "köy yumurtası" diye satılsa da inandırıcılıkları bulunmamaktadır. Büyüklük ve renk bakımından bir örnek olmaz köy yumurtaları. herbirinin renk tonları birbirinden farklıdır. Kabuğu biraz daha kalındır. Seçim yaparken bunlara dikkat edilebilir.

3

Ben her zaman normal yumurtadan farklı olmadığını düşünmüşümdür. Neden sarı diye neden daha iyi olsun ki?

5

Köy yumurtası köyde yetişen tavukların yumurtasıdır. Köyde yeşillik alanlarda doğal yem ile beslenen sağlıklı tavuklardır.Bu yüzden yumurtası daha faydalıdır. Doğal yumurtaya baktığınızda rengi daha çok sarıdır. Hazır satın alınmış yumurtalarda ise bu yoktur.

5

Normal yumurtalara oranla tadı daha güzel olan yumurta çeşididir. Yumurtalar arasında da en sağlıklı olanıdır.

5

Köy yumurtası artık popüler kültürün etkisiyle artık özelliğini kaybetmeye başladı eski yoğun tadı yok sebebini araştırdık tavuklara daha fazla yumurtlatan kimyasal yem yediriyorlarmış bu da kaliteyi bozuyor tabi,bir de gezen çiftlik yumurtası var onu da köy yumurtasının muadili olarak satıyorlar organikkkk bunlar köy yumurtasına da hile karıştıya helal olsun bize.

5

Doğal yollarla doğmuş ve orada burada gezerek bulduğunu yiyen tavukların yumurtalarına genel olarak verilen addır.Daha sağlıklı olduğu ve doğal yollardan elde edildiği için rengi ve yapısı dahi farklıdır.Kokusu da farklıdır.Sarısı daha açık renkte olur.

5

Köy yumurtası hem çok lezzetli olur hem görünüşüde çok iyidir içinin sarisı koyu sarıdır ve çok yoğundur pişince enfes tadı olur , zordur bu yumurtaları bulmak herkes yumurtasını satmak için köy yumurtası köy yumurtası derler ya kendiniz yapacaksınız yada güvendiğimiz insanlardan alacaksınız.

5

Yumurta besin değeri yüksek ,kalsiyum içeren bir hayvansal yiyecektir.sade olarak yesekte bir çok yemeklerin içinde de sıkça kullanırız.Sağlıklı kahvaltıların vazgeçilmezidir. Çocuklar için daha çok bıldırcın yumurtası pişiririm.Diğer alanlarda tavuk yumurtası kullanırım.Organik köy yumurtası kullanmayı tercih ediyorum.yakınlardaki köylerden alış veriş yaparken sepetime köy yumurtasını da ekliyorum.

5

Gerçeğini yemeye hasret kaldığımız, kahvaltıların baş tacı besindir. İçine saman koyulmuş sepetin içine koyularak taklit edilmeye çalışılır. Hakiki olanı bulunduğunda sarısına ekmek banmaya kıyamaz insan.

paylaş - şikayet
3

Köy yumurtası diger yumurtalara göre daha sari renklidir ve gerçekten yumurta gibi kokar ağır bir kokusu olur ama tabiki protein bakımdan sin derece güçlüdür

5

tadını çok özledim be pahalı onun için almıyorum ama yerim olsa koy tavugu beslerim bedava yerim

5

Köy yumurtası organik olduğu için diğer yumurtalardan daha sağlıklıdır, ama günümüzde köy yumurtası tanesi 1 tl çok pahalı herzaman alamıyoruz malesef, tadı çok güzel diğer yumurtalara göre, köy yumurtasını tavada tereyağında yaptınmı çok lezzetli oluyor

Köy yumurtası ortalama puanı 4.6

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.