4.2

Flüt

önce - ürün kategorisine Gkc123 ekledi.
20 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Flüt ilk okulda ki çoğu öğrencinin kolaylıkla kullanabileceği müzik aleti. Ben severdik hepimizin bir flütü vardı müzik derslerin de öğretmenlerimizin öğrerettiği melodileri çalardık keyifli ve aynı zaman da kolaydı notaları öğrenmiştik zaten ve flütte ki nota sistemi de yerinde ve kolaydı.

4

Okullarda müzik dersinde çok çaldığımız bir müzik aletiydi ,ne gereği vardı birde sürekli ondan sözlü yaparlardı insanı sıkıntıya sokarlardı , artık pek kullanılmıyor sanırım önceden çok kullanılıyordu.

5

Flüt, iki veya üç parçanın birleştirilmesiyle oluşan bir müzik aletidir. Metal ve plastikten yapılanları vardır. Müzik derslerinin vazgeçilmez aletidir. Ortaokul zamanında benim de bir flütüm vardı. Yedi tane parça çalabiliyordum. Tekrar denesem çalabilirim diye düşünüyorum. Eğlenceli, eğitici bir müzik aleti. Çalabilmek için çok fazla yeteneğe gerek yok. Parmaklarınız alışınca hızlanıyorsunuz. Yeter ki çalmaya istekli olun. İsteyen herkes çalabilir.

5

Flüt üflemeli bir çalgı aletidir. Genelde okullarda kullanılan ve öğrencilerin yeteneklerini geliştirmek için kullanılmaktadır.

4

Flüt yaklaşık 7bin yıldır var olan bir müzik aletidir ilk çıktığı zamanlarda bambuyla yapılan flüt daha Sonraları Fildişi kemik porselen ve Abonoz gibi malzemeler kullanılarak yapılmıştır üflemeli çalgılar arasında en eskilerden biri olan flütü Yunan tanrıçası Athena nın çaldığı da bilinmektedir birçok orkestranın vazgeçilmez enstrümanı olan flüttur.

5

Günümüzde ilkokul ve ortaöğretimde eğitim gören çocukların müzik derslerinde çaldığı bir tür kaval. Fküt, genellikle Orta Avrupa'da çobanların kullandıkları flütlerdir. Türkçe'deki karşılığı tam olmasa da kavaldır. Hatta Wolfang Amedeus Mozart'ın Sihirli Flüt operası da bu çalgının isminden gelir.

5

Flüt metal ya da plastik ile yapılır ve birbirine geçen üç parçadan oluşan bir müzik aletidir. Flört bizim çocukluğumuzda özellikle de ilk okulda müzik öğretmenlerinin zorla çaldırdığı müzik dersinden soğumama neden olan bir alet. Müziği normalde çok seven biriyim ama bu flütten hep nefret ettim.

4

Flüt, özellikle okul yıllarında öğretmenlerimizin hepimize çalmayı öğrettiği bir enstrümandır. Pek değerli ve önemli bir enstrüman olarak görülmez ama kullanmasını bilen bir müzisyen flütle harikalar yaratabilir. Flüt üflemeli bir çalgıdır. Uzun çubuk gibi bir yapıdadır bir üfleme yeri vardır ve gövdesinde delikler vardır. Ağız kısmından üflerken bu delikleri parmaklarla basıp kapatıp açarak müzik yapılır.

5

Hiç bir zaman çalmasını öğrenemediğim ve hiç bir zaman da çğrenemiyceğim bir çalgı aleti

5

İlk okuldan bu yana kullanamadığım müzik aleti der susarım

3

Flüt üflemeli bir çalgıdır. Ortaokulda öğretmen eşliğinde öğrenirdik. Ama şimdi elime alsam birsey çalamam.

5

Okullarda herkesin mutlaka eline alıp çalmaya çalıştığı üfleme li çalgılar sınıfının en basitidir. Herkese bu şekilde deneyim sahibi olmuş olsa da tam anlamıyla çalan sayısı çok azdır. Her evde bulunur diyebiliriz.

5

Müzik derslerinde genellikle nasıl çalındığını bize öğrettikleri enstürmandır. Üflemeli bir çalgıdır ve üç kısımdan oluşur. 7 tane deliği vardır ve her delik farklı bir notayı ifade eder.

5

Üflemeli küçük çalgı aleti. Müzik dersinde çok güzel çalardım herkese öğretirdim hocam çok severdi beni. Ne güzel günlerdi. Müzik defterine notaları yazıp oradan çalardık. Ama şimdi sesine pek tahammül edemediğim bir alet cırtlak bir sesi var.

5

Fülüt yıllar önce bir tane derece adam bulmuştur ama günümüze kadar böyle seri üretim olarak plastik şeklinde ağlayan flüt adını koyarak piyasaya sürmüştür

3

Flüt üflemeli çalgı aletlerinden bir tanesidir. Ortaokulda çalmasını zor öğrendiğim ama zevk alarak çaldığım bir alettir.

3

çocukluğumuzun ilk enstrümanlarındandır. Eğer iyi öğrenirseniz hayatınızda başka enstrüman çalmak istediğinizde temeliniz ve kulağınız olmuş olacaktır. o yüzden her zaman söylenir eğer doğru müzik yapmak istiyorsan iyi akortlanmış olmalı ve doğru sesleri çıkararak çalmalısın. bu dediğimi müzikle uğraşanlar çok iyi anlar.

5

İlk okulda notaları öğrendikten sonra ilk başta çalmayı öğretilen müzik aletidir ve hemen hemen herkes hayatında bir kez bu müzik aletiyle bir şeyler çalmayı denemiştir.

Flüt ortalama puanı 4.2

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.