4.6

Çöplüklerden Bir Şeyler Toplayarak Geçinen İnsanlar

önce - kişi kategorisine Atabey27 ekledi.
12 yorum    -   paylaş        

iyi puan

4

Bu insanlar, sabah namazı olmadan veya akşam karanlıklarında çöplüklerden işlerine yarayabilecek malzemeleri toplayarak, geçimlerini sağlamaktadır. Dilencilere değil de bu durumdaki fakirlere yardım etmiş olursak daha fazla sevap kazanacağımızı düşünüyorum. Onurlu olduklarından dolayı kimseden bir şey dilenmeyip, kendi imkanlarıyla bir türlü geçim yapmaya çalışan insanlar olarak görüyorum.

5

Ülkemizin bir dramı maalesef kl bu durum. Bir kaç defa da şahit olduğum bir olay bu. Özellikle semt pazarları dağılınca pazarcılardan kalan döküntülerden seçip eve götüren insanlara rastladım. Hayatta kalabilmek adına çöp pazar artığı demeden bişeyler buluruz ümidiyle bu yola başvuruyorlar

5

Diğer insanlar gibi dilenmek yerine karınlarını doyurmak ,hayatta kalmak için çaba gösteriyorlar. Keşke zengin durumu iyi olan insanlar böyle durumu kötü insanlara yardım etselerde herkes eşit olsa, ölümlü dünya herkes refah içinde yaşasa..

paylaş - şikayet
4

Yaşamak için direnmenin en acı örneği. Kapitalizm olduğu sürece çöplükten yiyecek bulmaya çalışan ve açlıktan ölen insanların olduğu bir dünyada yaşamaya devam edeceğiz. Gelir adaletsizliği bunun en büyük sebebidir. Lüks otellerde insanların yemeyeceği yiyecekleri tabaklarına alıp o yemeklerin çöpe atıldığını düşündükçe kahroluyorum.

5

Böyle insanlar bu hayatta en azından dilenmeden birşeyler yaparak hem para kazanırlar hem de giyecek ve yiyeceklerini çıkartırlar , her şekilde çalışan insanlardır en azından dilenciler gibi kimseye el açmıyorlar elleriyle kazanarak çabalıyorlar , gururlu insanlar bence.

5

Ekonomik şartlar, genel işsizlik bazı insanları çöplerden rızkını kazanma yoluna itmiştir. Evsel atıkların işe yarayan paraya dönüştürülebilen yumurta kolisi, plastik şişeler, koliler bu kişiler tarafından ayırt edilerek satılıyor. Ekmek parasına çevriliyor.Bunu düşünerek para edebilecek atıkları daha kolay alabilmeleri için diğer çöplerden ayrı bir şekilde koyarım. Küçülen kıyafetleri bir poşete koyar çöp konteynerinın yanına bırakırım. İhtiyacı olanlar rahat bir şekilde alarak kullanabilirler.

5

Çocuğunun, evinin riskini kazanmak için çalışan insanlar her zaman taktir etmişimdir. Param yok evime ekmek götüremiyorum diyip başkasının olana göz diken insanlar var bu ülkede birde böyle yüreği güzel insanlar var çöpten bile ekmeğini kazanıyorlar helal olsun böylesine.

5

Bu durumu iş olarak yapanlar da var iyi para getirisi var ama olaya bu boyutdan yaklaşmak doğru değil tabi. Karnı aç olan çocuğuna, evde ekmek bekleyen eşine yada sadece kendi ihtiyaçlarını karşılamaya maddi güç yetiremeyen ve hırsızlık, namussuzluk yapmadan, kendi emeğiyle, alın teriyle gece gündüz demeden çöpleri karıştırıp geçimini buradan sağlayan yegane insanlar. Birilerinin çöpleri karıştırıyor olması, karıştıran kişinin değil, onu o hale düşürenlerin ayıbıdır. Yardımlaşmayı unutmuş durumdayız. Komşumuz açken bile dertlenmeden tıka basa dolmuş mideyle kafayı vurup yatıyoruz. Ekonomi zaten ortada. Zenginler çok zengin, fakirler ise çok fakir. Bu düzen devam ettikçe de o insanlar çöp karıştırmaya ve bir ekmek parasını konteynırlardan çıkarmaya devam edecekler. Üzücü ve utanç verici bu durum zenginlerin daha fazla zengin olma isteklerinin bir eseridir. Zekatlar doğru şekilde dağıtılsa bir kul çöp karıştırmak zorunda kalmaz. Ekmeğini taştan çıkaran insanlardan bile daha değerli kişiler onlar. ELLAH yardımcıları olsun.

5

ekmek parası bazen sıselerı bırıktırıyorum posete koyup çopun yanına bırakıyorum gorduğumde uzuluyorum sogukta ozellıkle toplarken onlar allah herkeze yardım etsın

4

Kapitalizm sonucudur; bedenen ağır çalışan işçi grubudur ve çalışma karşılığında tek kazancı da karnını doyurabilmektir.Birilerinin çöpü kimilerinin zorunlu temel ihtiyacı oluyor malesef

5

Zor durumda olduğu için çöpte topladıklarını satarak geçinen insanlardır. Zor bir durum geçinmek için bir çöpten diğerine geçiyorlar. Bazıları yiyecek toplamak için bile karıştırabiliyor. Yabancılarda durumu olan birinin bile aşırı cimri olduğu için yeme ihtiyacını ev eşyalarını hep çöplerden toplayarak dizdiği belgesellerde vardı. Böyle farklı olaylarda var çöpten geçinen insanlar için.

Çöplüklerden Bir Şeyler Toplayarak Geçinen İnsanlar ortalama puanı 4.6

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.