3.8

RTÜK

önce - kurum kategorisine mersinli ekledi.
13 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Günümüzde adaleti tartışılan kurum hakkında düşünceleriniz

5

Açılımı radyo televizyon üst kurulu demektir. Yani radyoların ve tv kanallarını denetleyen kamu kuruluş. Genel merkezi Ankara olan kuruluş mayıs 1994 te faaliyete geçmiştir. Üyeleri TBMM Genel kurulu tarafından siyasi parti adaylarından seçilir .

4

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun kısaltılmış hali. Yayın yapan Televizyon ve Radyo kanallarını düzenlemek ve denetlemekle görevlidir. Üyeleri TBMM Genel Kurulu tarafından seçilir.

2

Radyi ve televizyim ust kuruluna verilen kisaltmaya denir

5

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu dur kendisi cok güzel sansür uygular

3

Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun kısaltmasıdır. Bütün radyo ve televizyon yayınlarını denetleyen devlet kurumudur.

5

1994 yılında kurulan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, sıkmaık haberlerde duyduğumız idari para cezalarını kesen, kanal kapatma veyay yayın durdurma kararlarını alan denetleyici olan kurumdur. Bireysel şikayette bulunma yolu açıktır. Bir televizyon veya radyo peogramının hangi yaş aralığına hitap ettiğini veya sansür kararları bu kurumun yetki dahilindedir.

3

RTÜK Radyo ve Televizyon Üst Kurulu olarak açılmakta ve Türkiye'deki televizyon programlarını denetleyen içeriklerin uygunluğunu kontrol eden uygun olmayan proglamlara gerekli müdahaleyi yapan , gerekliyse ceza veren veya programı yayından kaldıran bir kurumdur.

5

Türkiye'de medyayı, televizyonu kontrol eden bir kuruluştur kendileri uygun olmayan programlara müdahale ederek kapattırır veya ceza keser. Gereksiz birçok yaptığı işlerle ile de biliniyorlar ayrıca kendileri.

1

Açılımı radyo televizyon üst kurulu olan RTÜK, ülkemizde televizyon kanallarını denetleyip uygunsuz olanlara kısa süreli ya da kalıcı ceza vermeye yetkili bir merciidir. Son zamanlarda "cin" kelimesini bile yasaklayan RTÜK malesef şiddet içerikli dizi ve filmlerin yayınlanması ile ilgili hiçbir şey yapmamaktadır. Kafasına uymayana ceza verir ve kapatır. Ülkemizin değişik kuruluşlarından bir tanesi dahadır.

5

Rtük Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun kısa yazılışıdır, amacı cinsellik şiddet ve benzeri şeyleri içeren programları engellemektir mesela küfür geçen herhangi bir filmde ya da dizide sansür olmaktadır sansür bip şeklinde olmaktadır ya da sigara ve alkol mozaiklerek saklanmaktadır eğer herhangi bir televizyonla ilgili şikayetimizi varsa Rtuke ulaşmak için 184 ü arayabiliriz

paylaş - şikayet

RTÜK ortalama puanı 3.8

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.