4.8

armut

önce - ürün kategorisine Gürcan ekledi.
6 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Armut ülkemizin her yerinde yetişen lezzetli bir meyvedir. Yörelere göre farklı farklı türleri yetişse de en çok bilinen türü deveci armudu, santa marina ve Ankara armududur. Sarıdan yeşile doğru sayılamayacak kadar çeşidi vardır aslen.

Faydaları da saymakla bitecek gibi değil. Yağ yakmaya yardımcı oluyor, cinsel gücü artırıyor, kanseri önlüyor, bağırsakları çalıştırarak kabızlığı gideriyor, kolesterolü düşürüyor, ateşi düşürüyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, nefes darlığına ve boğaz problemlerine iyi geliyor...

5

Armut lezzetli ve insanın iştahını açan bir meyvedir hele de iyi yetişmiş ve sulu bir meyve olursa çok lezzetli olur. Yumuşacık ve sulu sulu olan bir meyve her zaman severim.

5

Armut , gülgiller familyasından Pyrus cinsine ait ağaç nitelikli bitki türleriyle , bu türlerinin bazılarının yenilebilir meyvelerinin ortak adıdır. Her iki yarım kürenin ılıman iklim kuşağı ülkelerinde yetiştirilen armut , dünyanın en önemli meyve ağaçlarından biridir.

5

Armut, gülüşlü familyasına mensup bir meyvedir. Armut ülkemizde nerdeyse %100 her yerinde yetişiyor diyebilir. Armutun birçok çeşiti bulunmaktadır. Daha ham olduğu hal yeşildir. Tam yenecek zamanı ise sarı olduğu zamandır. Sarı renkte iken, daha tatlı ve daha çok sulu olur.

5

Armut lezzetli bir meyvedir. Kimi armutlar ekşi kimileri ise tatlıdır. Ankara armudunun ise tadı bir başkadır. Sert, sulu ve tatlıdır.

4

Armut, oldukça faydalı bir meyvedir. Armut, armut ağacında yetişir. Armuttan meyve suyu, tatlı gibi çeşitli şeyler yapılabilir. Dilimizde ''Armudun iyisini ayılar yer.'' diye bir laf vardır ve günlük hayatta bu söz sıkça kullanılır. Armudun çeşitleri vardır bazı armutlar büyük bazıları küçüktür bazıları yumuşak ve suluyken bazıları ise serttir.

armut ortalama puanı 4.8

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.