4.0

Boşanma

önce - diğer kategorisine Ormanci ekledi.
13 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Evlilik gibi boşanmak da hakkıdir çiftlerin evlendikten sonra belirli nedenlerle anlaşamadıkları zaman hukuk önünde anlaşmalı veya çekişme li olarak ayrılmalarına boşanma denir Türkiye'de bunun çok çeşitli sebepleri vardır ekonomi eğitim gibi eksiklikler sorunlar boşanmalara neden olabilir

3

Evli bir çiftin ayrılmak istemesi sonucunda oluşan durumdur. Anlaşmalı olursa boşunma hemen gerçekleşir. Fakat bir taraf istemiyorsa bu süreç çok uzun bir süreç olabilir. Genellikle anlaşılmadığında bu yönü seçer çiftler.

4

Evli olan çiftlerin birbirleri ile anlaşamamasında dolayı birbirlerinden ayrılmak isterler bu olaya boşanma denir , boşanma insanlar birbirleri ile anlaşamıyorsa uygun bir seçenek ,doğru bir karar iki tarafta birbirlerine eziyet etmemiş olurlar , bu şekilde huzuruda yakalarlar. Gerekli bir işlem. Evlendik diye herşeye maruz kalacak halleri yok insanların.

3

Evli olan çiftler arasında anlaşamama yada maddi sorunlar veya başkaca nedenler dolayı evlilikte olduğu gibi eşlerin birbirinden ayrılarak kendi yaşamlarını sürdürme durumdur.Eğer işin içinde çocuk da varsa birbirini daha önceden seven kişilerin istemediği kendilerine bile yakıştıramadığı durumlar yaşanmasına neden olan durumdur.ALLAH düşmanımın başına vermesin.Evlerden ırak durumdur.Kimsenin ağız tadı bozulmasın.

5

Evliliklerde iki tarafında ayrılmak istemesiyle sonuçlanan olaydir.

5

Toplumsal yaşamın giderek karmaşıklaşması karı ve kocanın statü ve rollerin çatışmasına yol açmakta Bu da aile düzeninde yıpratıcı bir etki yaratmaktadır boşanmaların çok evliliğin ilk yıllarında ve çocuksuz evliliklerde olmakta Ayrıca ekonomik bağımsızlığı olan kadınlar mutsuz evlilikleri sürdürmek istemektedir eski aileleri güçlü kılan ekonomik dinsel ve eğitimsel işlevleri günümüz ailesinin temel işlevi olmaktan çıkmıştır artık eğitim resmi ve özel eğitim kurumlarınca yürütülmektedir.

3

Boşanma, evli olan çiftin anlaşmalı olarak mahkeme aracılığıyla evliliklerine son vermeleridir. Şiddet, aşağılama ve hakaret gibi durumlarda kadınların kesinlikle polise gidip şikayetçi olması ve boşanma davası açması gerekir. Eğer kadın çocuğu için eşinden gördüğü zulme katlanıyorsa o çocuğun o şartlarda nasıl bir psikolojide olduğunu bilmediği içindir. Çocukların şiddet dolu kaos dolu kavga gürültü dolu bir evde yaşamaları onların gelişimini çok daha kötü etkiliyor. Bunun dışında eşler anlaşamamaya başladıklarında ve bazı sorunları aşamadıkalrında boşanma yoluna gidebilirler. Bu hemen alınabilecek bir karar değildir. Mutlaka üstüne uzunca düşünülmelidir. Çiftler birbiriyle konuşmalıdır birbirini anlamaya ve evliliklerini rayına oturtmaya çalışmalıdır. Eğer bunları kendileri başaramıyorlarsa profestonel bir yardım almalılardır. Bununla da olmuyorsa maalesef boşanma kaçınılmazdır. Tabii ki yine boşanma sebebiyle en fazla zarar gören kişiler çocuklar olacaktır. Bu çocukların pedagog eşliğinde takip edilmesi gerekir.

3

Evli ciftlerin evliliklerinin temelden sarsilma siddetli gecimsizlik anlasamama sonucu beraberliklerinin bitirilmesidir eger cocuk varsa dahada zorlasir erken yasta evlilik bosanma sebeblerinden biridir

5

Evlenmek uzun süreçler ve zahmet istiyor. Sözdü nişandı nikahtı derken seneler alıyo evlenmek ama boşanmak ise öyle değil söylenen bir tek söz yapılan bir tek hata boşanmaya sebep.

5

Önüne gelen evleniyor ondan sonrada evliliği sürdüremeyince boşanıyorlar madem sürdüremıyorsunuz o zaman evlenmeyin

4

Toplumun yadırgadığı bir olay! Aslında evlenmek kadar doğal bir şey. İki insan anlaşamadığında, sevgileri bittiğinde, aralarında hiçbir bağ kalmadığında olması gerek süreç. Çünkü kafada ihanet başlar duygular bittiğinde. İnsanlara bunu anlatmak zor ama mutsuz bir evliliktense mutlu bir yalnızlık yaşamaya destek çıkılmalı.

4

Evlilik gibi evliliği sonlandırmak da hayatın olağan aşamalarından biridir. Sevgi ve saygı bittiinde, çocuk varsa çocuğa zarar gelmemesi ve çocuğun evdeki huzursuzluktan etkilenmemesi adına çiftlerin evliliği sonlandırmak istemesi kadar olağan birşey yoktur. Bunun dışında iki taraftan birinin hatalı davranışından solayı da sonlanabilir evlilik. Bu ihanet, şiddet, saygısızlık olabilir.

Boşanma ortalama puanı 4.0

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.