4.1

Zaman

önce - diğer kategorisine omerysrm ekledi.
36 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Bu kavram hayatımızın her yerinde vardır zaman vaktimizin ölçü birimidir bu saniye dakika saat gün hafta ay ve yıl olarak zaman birimleri ayrılmıştır hayatımızın her ölçüsünde kullanırız zamanı eski tarihlerden bu yana zaman kullanılmıştır

4

Hiç sevmem zaman hep geçiyor ve bu bize yaşlandığımızı gösteriyor mutlu anılar geride kalıyor , yok olmaya yaklaştığımızı hissettiriyor. Bu durum beni çok üzüyor ama yapacak bir şey yok malesef bu konuda.

5

Hiç kimsenin etkilemeye değiştirmeye gücünün yetmeyeceği hiç durmadan akıp gitmeye devam eden olgudur.Şu an bu kelimeleri yazarken bile akıp gitmektedir.Farkında olmadan ömrümüzün eriyip gittiğinin göstergesidir.

5

Zaman görecelidir. Herkes için, her durum için farklı akabilir. Sevgilinin yanında geçen bir saat ile soğuk bir kış gecesi dışarıda kalınan bir saat aynı değildir mesela. üstelik dünya boyutuna ait bir kavramdır. Rüya gördüğümüzde bu dünyada bir günde ancak yaşayabileceğimiz olayları rüyamızda 10 saniyede yaşayabiliriz. İlginç bir meseledir zaman.

5

Zaman sürekli akıp giden bir şeydir. Şuan yazı yazarken bile bu yazıyı biri okurken bile her an akıp gider. Hiç bir canlı varlığın bu geçen zamanı kontrol etme yeteneği yoktur. Nefes aldığımız yaşadığımız her an zaman bizim için bizimle birlikte akıp gidiyor.

5

Zaman aslında yaratılışta var olmayan insanların zahiri olarak yarattığı bir kavramdır. Aslında zaman diye bir şey yoktur. Bu yüzden zaman kavramının olmayışı nedeni ile zamanı ileri ya da geri saramayız. Mesela ay takvimi ayın hareketlerine göre. Güneş takvimi güneşin hareketlerine göre oluşturulan zaman dilimleridir.

5

Zaman akıp giden bir kavramdır. Asla yerinde saymaz ya da beklemez. Soyut bir kavramdır ama oldukça değerlidir. Zaman kavramı olarak 1 saat 60 dakikayı ifade ederken. 1 dakika ise 60 saniyeyi ifade eder. Zamanın uzunluğuna göre isimler verilen sürelerde 24 saatlik süreye ise gün denir.

5

Zaman Göreceli bir kavramdır kimine göre çok hızlı akıp giderken kimine göre 1 Bir dakika bir yılmış gibi sürebilir Aynen şu an Ahmet'e sor sitesindeki neredeyse tüm üyelerin zamanla yarıştığını söyleyebilirim herkes 12 olmadan herhangi bir listede yüksek bir sıraya gelmeye çalış çalışıyor nun dışında zamanda yolculuk mümkün mü diye bir konuya atlamak istiyorum Keşke mümkün olsaydı geçmişe ya da geleceğe gidebilseydik Belki de mümkündür Çünkü İzafiyet teorisine göre Aslında Evrende bir noktadan başka bir noktaya at diye bilmek mümkün Işık hızından birazcık daha hızlı gitmeye başarırsak zamanında ileri gitmiş olabiliriz Bunlar çok karışık konular burada anlatılacak kadar kısa anlatamam

paylaş - şikayet
4

İçinde bulunduğumuz andan ibarettir bu zaman dilimi içerisinde hata veya yanlışlar yapmamak gerekir çünkü geriye getiremeyiz zamanı kullanma konusunda akıllıca davranmalıyız sonuçta bir daha aynı an karşımıza gelmeyecek.

4

Ölümün olduğu bu dünyada zaman kavramından bi habersiz hiç ölüm gelmeyecek miş gibi anlamsız manasız hedefsiz imansız yaşayanlar hepimiz için ölüm var ölüm....

5

Zaman insanlar için değerli ama zaman su gibi akıp gidiyor durdurmak mümkün değil

3

Zaman çok iyi kullanılmalı. Dünyaya bir daha gelmiyeceğiz sonuçta. Her anının tadını gülerek eylenerek geçirmek lazım. Zamanını boşa harcayanlara çok kızıyorum. Zamanı dolu dolu yaşamak lazım. Ayrıca planlı proğramlı olmakta çok önemli.

4

Çok çabuk geçiyor. Nasıl geçtiğini anlamıyorsun . Hayat kısa aklımda olanı yap

5

Nasıl geçtiği anlaşılmayan, gideni getirmenin mümkün olmadığı, fizikte temel büyüklük olarak incelenen büyüklük.

3

Zaman akar insalarda zamana dalar yaşar gider önünü sonunu düşünmeden

3

Su gibi akıp geçiyor her an ya Leh’ine ya da aleyhine işliyor geçmiş olsun

3

Kimine göre geçmek bilmeyen, kimine de yetmeyen. Durdurulması mümkün olmayan bir kavram..

4

göreceli bir kavram kimine göre çok uzun kimine göre çok kısa ana bağlı bir durum

4

Zaman göreceli bir kavramdır insanların mutlu olduğu güzel zaman geçirdiği zaman çabuk geçer ama sıkıldığınizda ise geçmek bilmeyen bir şeydir.

5

Bekledikçe geçmeye beklemedikçe su gibi akan bitmez dedikçe biten herşeyin ilacı oldugu söylenen ama hiç bişeyi degiştirmeyen insan ömürü birimidir zaman

5

Zaman kavramo oldukça geniştir.
Zaman berkes için farklıdır.Mutlu bir insan için çok çabuk akabilir(zaman su gibi geçti) veya keyfi olmayan bir insan için bir dakika bile çok uzun gelebilir.Yani zaman kavramı görecelidir.

3

Zaman denilince aklımam Lika-Idoll geliyor tabii ki bilmezdiniz ama benim aklıma gelen zamanı çok boyutlu bence aslında çok da değerli ve kıymetli şöyle bir laf artır zamanı yönetebilen dünyanın besin zinciri herhangi bir zincir de en tepe dedir zamanla yönetemeyen zamana kendini yönettiği halde bu dünyada hiç bir şeydir kelimeler yanlış yazmış olabil olabilirim

Zaman
5

Zaman bir şiir gibidir okuyan değil onu yazan bilir zamanın nasıl bir şey olduğunu

3

Herşeyin ilacı derler ama ne zamanın nede ilacın bundan haberi var

3

zaman su gibidir akıp gider ne zaman duracağını ne zaman akacağını bilemezsin

Zaman ortalama puanı 4.1

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.