5.0

Kanuni Sultan Süleyman

önce - kişi kategorisine hamzakoc ekledi.
8 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Aslında güçlü bir padişahtır ama televizyonda çevrilen diziler bize tam tersini göstermeye çalıştı ,kadın düşkünü harem kuran bir adam gibi gösterdiler bizi soğuttular , sadece savaşlara odaklansalardı daha iyi tanıtırlardı bize bu padışahı ama işte yapmadılar.

5

Osmanlı devletine lale devrini yaşatan padişahıdır. Yüzölçümü en büyük olan Osmanlı'nın zamanını yaşamıştır.

5

Osmanlı devletinin en önemli padişahıdır. Bir çok savaşı kazanıp en büyük yüzölçümüne sahip padişahıdır. İlk kez dini nikahla evlenen padişahtır. Hatta sultan Süleyman'ın hayatını anlatan "muhteşem yüzyıl" filmi bile çekilmiştir. Fakat filmde sultan süleymanın hayatı saptırılmış saraydan çıkmayan kadın düşkünü bir padişah gibi gösterilmiştir.

5

Kanuni Sultan Süleyman, 6 Kasım 1494 tarihinde Trabzon'a dünyaya Gelmiştir. Babası 1. Selim ve annesi Ayşe Hafsa Valide Sultan’dır. Ailenin tek çocuğuydu. 30 Eylül 1520 tarihinde tahta geçerek 10. Osmanlı padişahı olmuştur. Adaletli yönetimiyle tanınır. Kendisine "Muhteşem Süleyman" denmiştir. Osmanlı İmpatarorluğu döneminde en uzun süre sefere çıkan padişah olmuştur. 1539 yılında vefat etmiştir.

paylaş - şikayet
5

Süleyman, Osmanlı İmparatorluğu'nun onuncu padişahı ve 89. İslam halifesi. Batıda Muhteşem Süleyman, Doğuda ise adaletli yönetimine atfen Kanunî Sultan Süleyman olarak da bilinmektedir. 

5

Muhibbi mahlasıyla şiirler yazan Şair Padişah... Hayatını dizilerden öğrenmeye kalkanların kendisini tanımaktan çok uzak kalacakları aşikardır. Tahtta kaldığı dönemin büyük bir kısmını seferlerde geçirmiştir. Yine bir sefer sırasında vefat etmiştir. Yükselme Döneminin en önemli padişahlarındandır.

Kanuni Sultan Süleyman ortalama puanı 5.0

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.