3.4

Stres

önce - diğer kategorisine Meybi01 ekledi.
8 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Genellikle içinde bulunduğum durum. kendi ütopyamız dışında var olan döngünün devam etmesi için içinde bulunduğumuz istemsiz ruh halimiz.

2

İnsan sıkıntıya girdiği zaman morali bozulur , sıkıntı içinde kalır bu da strese neden olur , stres tehlikeli bir durumdur insanı ölümcül hastalıklara yakalanmasına sebep olur strese girmemeye çalışmalıyız yoksa bu bizim hayatımizı mahveder.

2

Stres İnsanlık tarihi kadar eski olmasına rağmen günümüzde strese neden olan faktörler ve stresin etkileri daha yoğun olduğu için çağımızın hastalığı olarak da nitelendiriliyor Avrupa Birliği'nde iş sağlığı ve güvenliği sorunları ile ilgili çalışmalar da stres ön sıralarda yer alıyor ABD'de 40 milyondan fazla çalışan stres sorunu ile karşı karşıya kalmakta ve her 3 İşgören den biri stres altında çalışmaktan dolayı sağlık sorunları yaşamaktadır stres sorununun maliyeti ise Yılda 20 milyar Euro'ya ulaşmaktadır.

5

Bu hayat karşısında stressiz olunmuyor ki. Keşke stressiz olabilsek. Ben hep stresliyim bütün hayatım boyunca ailedende kaynaklanıyor bu durum yaşadığın ortam stresliyse sende stresli olabiliyorsun ama stresin her hastalığa yol açtığıda doğru

5

stres demek insanların başa çıkamadıkları bir sorun sebebi ile duygusal vede fiziksel olarak ta olanlarla başa çıkamamasından dolayı günlük yaşantısında olumsuz bir şeyleri yaşamasıdır.stres bir çok hastalığa da sebep olabilir insanlarda depresyon kilo alma uyku sorunu ağrı kalp hastalıkları gibi bir çok hastalık olabilir.

2

Stres, adrenalinli, heyecanlı ve korku dolu anlarda salgılanan stres hormonlarının sebep olduğu kalp atışında hızlanma, nefes alışta hızlanma, titreme, terleme gibi durumlardır. Stres kişi için çok önemli olan olaylardan önce de ortaya çıkabilir ve kişinin performansını önemli ölçüde kötü yönde etkiler. Stres aynı zamanda sağlık açısından da zararlıdır ve uzmanlar stresi hayatımızdan uzaklaştırmamızı tavsiye ederler.

1

İnsanların içinin sıkıntıya girmesi durumudur. Stres herhangi bir nedenden olabilir. Girilecek olan önemli bir sınavda, yaşanan kötü olaylarda, üzerine gelen baskılarda her şey stres oluşturabilir. İnsan sağlığı için çok tehlikelidir. Birçok hastalık stres nedenli olabiliyor.

Stres ortalama puanı 3.4

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.