4.5

Organ bağışı

önce - kişi kategorisine güneş ekledi.
32 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Hayatı önem taşıyan bir durum.Beyin ölümü gerçekleştikten sonra organların bağışlanmasına denir.

5

Her duyarlı kişinin yapması gereken bir güzel eylem bir güzel erdemdir organ bağışı. İnsan insana dünyada yardım edebilir. Ahirette hangi kul kşme yardım eder Peygamber efendimizden başka. Bu dünyada öldükten sonra yapılabilecek en güzel hediyedir insanlara. Yardıma muhtaç insanlardan, onarın yolunu gözleyenlerden ve ailelerinden ne dua alırız varya.

5

Ülkemizde organ bekleyen 23-24 bin hasta vardır, her yıl bunlara yenileri eklenmektedir. Organ bagisi akik sağlığı yetinde kendi isteği ile olduktan sonra organlarının ihtira sahiplerine takılması için verilen izindir. Kişinin betin ölümü gerçekleştiği takdirde organları alınıp hasta kişilere nakledilmektedir. Peki hangi oragnaleimizi alırlar, böbrek kornea kalp başta olmak üzere tüm organlarımızı bağışlayabiliriz.can verin cana can katin

5

İnsanlar söylemeseler de genelde korktuklarından dolayı kesip biçecekler diye kaçtıkları bir bağış oysaki onlarca insan genç çocuk organ nakli bekliyor biz rahat rahat nefes alır iken onlar cihaza bağlı yaşıyor ilaca hastahaneye bağlı yaşıyorlar zaten Allah geçinden versin öldükten sonra korkmak neden en azından ölümün bile hayırlara vesile olur tabi günümüzde düşünen çok sayıda insan var bunların çoğuda kendi istememiştir aileleri bağışlamıştır bundan dolayı bence devlet gerekirse herkesin ayağına gidecek durumu anlatacak ikna edecek artı evet demek de yetmiyor inceleniyor bence bu konu organ bağışı konusu önemli bir konu herkes duyarlı olmak zorunda başka bir yolu yok

5

Organ bagisi genellikle kisinin ic organlari olan bobrek kalp akciger goz gibi organlarin nakledilmesi durumudur. Kisi isterse olduktwn sonra bunu isteyenilr veyahutta anlik bir nda olumden sonra kisinin ailesi de kara verebilir

4

Organ bağışı genellikle kişilerin başka bir kişinin hayatının kurtulmasına yarayacak ve işlevsel organlarının öldükten sonra hasta birinin yaşama tutundurmak adına bağışlanması anlamına gelip ülkemizde çok yaygın olmamakla birlikte her insanın bu konuda bilinçlenmesi gereken kavramdır.

5

Organ bagisi kisinin hayati fonksiyonlari durduktan sonra ic organlarinin cikarilmasi ve organ bekleyen hastalara nakil edilmesidir.Organ bagisi kisi hayattayken yapilan bir bagis olmasina ragmen ailesinin izniylede vucut fonksiyonlari duran kisiden alinan organlarla da yapilabilir.Hayattayken organlarini bagislayan kisilere organ bagisi karti verilir.Dunyada bir cok insan organ yetmezligi cekerken bizimde bireyler olarak organ bagisina destek vermemiz gerekir.Dini acidanda hic bir engeli olmayan organ bagisi insanlarin hayatlarini kurtarabilmemiz icin oldukca onemlidir.

5

Organ bagisi her sene gittikce daha artmaya basladi. Insan önce organ bagisina sicak bakmiyorlardi. Skmdi hayat kurtaraklarini idrak ettiler. Gecen yillara gore artis gösterdi. Hayat kurtaralim.

paylaş - şikayet
5

"Külli nefsîn zaikat'ül mevt" demek her nefis ölümü tadacak demektir.Bu ayeti kerimede de dendiği gibi hepimiz bir gün geldiğimiz yer olan toprağa kavuşacağız.Bu zorlu yolculuğa ölüm sebebimiz her ne olursa olsun,acısız ağrısız gitmeyi isteriz.Ve hayat bazı insanlara bu acıyı ölürken değil ölmeden önce verir.Bu sebepten dolayı kimisi bir böbrek kimisi bir karaciğer kimisi de kalp bekler.Bizler onların acılarını öldüğümüzde bir nebze dindirebilmek için organlarımızı bağışlamalıyız.Binlerce gözü yaşlı aileye destek olabilmek için artık yaşam süremiz bittiği nefesimizin bittiği yerde onları mutlu edebilecek artık fani dünyada işimize yaramayacak olan organlarımızı ücretsiz bir şekilde kalbi duygularla bağışlamalıyız.Organ bağışı ile ilgili resmi kurumlaın internet sitelerini takip edelim.Tüm ahmetesor sitesi kullanıcılarının bu konuya hassas davranmalari dileğiyle sağlıklı kalmanızı diliyorum

5

Unutmayın siz ölseniz bile sizi sevenler gelip gözlerinize bakabilecek. Hâlâ hayatta olan bir parçamızı bulabilecek ve en önemlisi sizin sayenizde birileri yeniden hayata tutunabilecek.

4

Kişinin ,ölümü halinde, organlarının ihtiyacı olan bir ya da pek çok hastaya nakledilmesinin gönüllü olarak kabulüdür. Unutmayalım ki ölümden sonra yaşayan ruhtur. Bağışlanan her organ, ihtiyacı olan başka bir bedende can bulacaktır. Büyük sevap olduğunu düşünüyorum. Bunu olumsuz yönden değerlendirenler de vardır dini açıdan. Allah'ın huzuruna eksik çıkılmaması gerektiğini düşünenler, beden bütünlüğünün bozulmaması gerektiğini düşünenler, günah olduğunu düşünenler de az değildir. Bu durumda verilen kararlara da saygı duymak gerekir. Yine de son olarak şunu belirtelim; bağışlanan her organ yeni bir hayattır. Organ bağışı negatif bir algı oluşturmamalıdır.

5

Organ bağışı vefat eden kişinin vücut faaliyetleri tamamen sona ermeden ve organlar çürümeye başlamadan önce,ihtiyacı olan kan ve doku uyumu sağlanan kişilere nakil edilmesi ile gerçekleşen durumdur. Organ bağışı çok ama çok önemlidir. Hastanelerimizde ve evlerinde kendine uyumlu organ bekleyen yaşamaya tutunan yüzbinlerce insanımız bulunmaktadır.Organ bağışı ile ilgili farkındalığın sağlanması için Sağlık bakanlığı tarafından belirli aralıklarla Kamu spotları hazırlanarak bilgilendirmeler yapılmaktadır.

5

Kesinlikle yapılması gerektiğini düşünüyorum. Beyin ölümü gerçekleşmiş daha geri dönüşü olmayan hastaların kendi veya ailesinin isteğiyle kullanılabilecek organlarını bağışlayıp hayat kurtarabilirler.Olumden 6 ay sonra vucutta hiçbir organ kalmıycak çürüyüp gidicek,neden çürüyecek bir organı başkası için kullanmiyorlar ki..

paylaş - şikayet
5

Organ bağışı yapan insanlar çok büyük fedakar insanlardır , zor bir karar herkes bu kararı veremez ,biliyorum başka hayatlara can vermiş oluyor ama dediğim gibi çok zor bir karar sevdiğinin bir organı başkasının içinde olacak , önemli bir olay ama karar vermekte çok zor.

5

Organ bağışı vefat eden kişilerin sağlıklı organlarının ihtiyacı olan kişilere verilmesi için ailenin izin vermesiyle olan bir durumdur. Aslında mantıken yapılması daha iyi olabiliyor. Gerçekten birine hayat vermiş oluyor insanlar. Tabi kime gittiğine de bağlı aslında yaşamaması gereken kötü birine vermek istemezdim ben.

5

O zaman kişinin ölmesi durumunda organlarını ihtiyacı olan birine bağışlaması durumudur organ bağışı bence çok önemli bir şeydir çünkü başka birine bir hayat vermek çok iyi bir şeydir kelime bulamıyorum bunun için insanlar aylarca uygun organın gelip kendi nakledilmesine Beklerken uygun bir organın gelip hemen takılması çok mucizevi bir olay bence Ayrıca organ naklini onaylayan ve öldükten sonra organlarının başlamasını isteyen kişilerin ehliyetlerinde bu ibare yer almaktadır benim tanıdığım birisi vardı o da organını bağışlaması Fakat ne yazık ki kanser olduğu için ve kanser sonra Dede tüm vücut organlarının sağlığı için ne kadar üzücü bir şey ki bu isteğini yerine getiremem işte bir de böyle bir yanı da var tabii kısmet

paylaş - şikayet
5

Organ bağışı yapmak iyidir, güzeldir, insanların hayatlarını kurtarır ama böyle birşeye her insan cesaret edemez, bazı insanlar ölmeden önce organlarını bağışlıyor, herkes yapmaz bunu, hatta kimisi öldükten sonra bile organlarını vermek istemiyor

4

Toplumun bilinçlendirilmesi gereken önemli bir konudur. Organ bağışı için yaşam savaşı veren milyonlarca hasta var, o insanlara yardım etmek maksadı ile organlarımızı bağışlamamız gerektiği hakkında bilinçli olmamız gerek.

5

Organ bağışı ölürken yanında goturdugün en güzel iyiliklerden biri olacak.Toplum da helal haram ayrı mı olsa da bence son nokta konulmalı ölen bedendir çürüyen bedendir ruh yine senin ruhun.
Diyorlar ki mesela gözünü bağışladın Allah senin öteki tarafta gözlerini vermeyecek hadi ordan ya hadi ordan iyilik etmemizi buyuran Rabbim çürüyecek cesetlerimizin hayra dönüşmesine vesile olduğumuz için mükafat bile verir bide o kadar çok güveniyorsan kendine yaptığın iyiliklere bi bağisla yikilmaz cennette ki yerin Allah için bağışlayin bur aile sevinsin sadece çorman bağışladığın değil insanlık sevinsin

4

Durduk yere sebepsizce hastalanan hic bir seyden haberi olmayan ufacık çocuklar yetişkinler yaşlılar eğer cidden sana bi zarari yoksa yapılabilecek en guzel iyiliktir ancak veremiyorsan bile bulmaya çalış yardim et insanlara emin ol hayatın daha da güzelleşir

4

Kesinlikle ölmeden önce yapılmalı , şahsen eğer sağlı organlara sahipsem toprağın altında çürüteceģime bir insana umut olurum daha iyi. En azından ruhum bir işe yaramazken organlarım bir işe yarar

3

Bu olayı son zamanlarda pek takip edemez oldum bir ara dinen açıklaması yapılıyordu her yerde ama ben şahsi adıma konuşmak gerekirse öldükten sonra vücudum toprağa organizmaların arasına karışacağına öldükten sonra birilerinin hayatına umut ışığı olmak isterdim.

3

Ben kendim yaptım e nabız sitessinden öldükten sonra tüm organlarımı bağışladım yüzüm ve saçım hariç sizede öneririm

5

Organ nakli bekleyen kişi sayısı her geçen gün artış yapıyor hastalar ve hastalarının hayatı bağlanması ise ancak organ bağışı ile mümkün bu yüzden bizlerin duyarlı davranması oldukça önemli bir insanın hayatını kurtarmak bizim ellerimizde.

4

organ bağışı bir insanın organlarının bir kısmını veya tamamını henüz sağlıklı iken beyin ölümünün ardından başka insanlarda yararlanılmak üzere yapılan bağıştır. son dönemlerde çıkan bazı sorular yüzünden belkide azalma olmuştur dinen caiz mi diye evet caizdir.

Organ bağışı ortalama puanı 4.5

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.