5.0

Duygular

önce - diğer kategorisine Saade-t ekledi.
5 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Duygular Ne yazık ki somut olarak gösterilemez sadece fiziksel olarak dışarı yansıttığımız duygular vardır yani bu duygular sayesinde yaşamış olduğunuz Yorumlara göre yani karşı tarafa belli edebiliriz sinirli olduğumuzda ki sinirli Fadime üzgün olduğumuzda ki üzgün duygunuz nefret olduğumuza nefret duygumuz ve benzeri bu şekilde duygular çoğalır Bir de Bunun haricinde duyguları bastırmak çok kötüdür içerisinde bulunan durumundaki duyguların mutlaka ve mutlaka dışarı yansıtılması lazım

5

Aşık olmak, Ağlamak, Üzülmek, Neşeli olmak, Duygusal olmak duygularımız karmakarışık birsürü duygu içerisine giriyoruz hergün aynı olmuyor, üzülüyoruz, seviniyoruz, ağlıyoruz, gülüyoruz yani duygular değişiklik gösterebiliyor

5

Canlılardaki temel psikolojik süreçlerden biride duygulardır. Gün boyu sevinç, keder, kaygı, öfke, umut vb. duyguları yaşarız. Duygu bileşenlerden oluşur. Bu bileşenler genel uyarılmışlık hali haz, korku, kaygı, öfke, saldırganlık, mutluluk gibi davranış kalıpları, güdüleyici durumlar, jest ve mimikler ile denetimidir.

5

Birbiriyle zıt çok fazla duygu barındırır insan ve yeri gelir o duyguların arasında kaybolur. Sevgi nefret, mutluluk mutsuzluk, sinir şaşkınlık, üzüntü kin bir sürü duygu vardır ve her insanda vardır bu iyi veya kötü.

5

Duygular, özellikle insanlarda kendisini gösteren psikolojik duygudurumlarıdır. En çok bilinen duygular korku, şaşkınlık, üzüntü, kızgınlık ve mutluluktur. Duygular somut değillerdir ama sözlerle ifade edilebilirler. Hayvanların da duyguları vardır ama onlar bu duyguları sözlerle ifade edemedikleri için çeşitli beden hareketleri sergilerler.

Duygular ortalama puanı 5.0

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.