4.0

Patates baskısı

önce - diğer kategorisine bayzz ekledi.
35 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Patateslerin bölünerek sulu boya guaj boya gibi tekniklerle içi oyularak resim kağıdlarına verilen baskı

paylaş - şikayet
4

Çocukların okulda genellikle ilkokul çağları olmak üzere resim ve el işi derslerinde patates ikiye kesilip ortasına bir şekil yapılarak ve onu sulu boya ile boyasyıp kağıda baskısını çıkarmak suretiyle olşyutirulan bir resim şekli.

3

Patateslerin üstü rengarenk boyanır ve bir kağıt üstüne baskı yapılır.

5

İlk okul yıllarımda bende yapmıştım, bir patates ortadan ikiye bölünerek bir boya yardımıyla boyanarak kağıda baskı yapılır.

1

Resim derslerinin vazgeçilmezlerindendir. Zaten bundan başka yaptırdıkları bir etkinlik göremedim. Resim derslerinin gereksiz olduğunu düşünüyorum. Tabi bu öğretmenden öğretmene değişir. Ama bizim resim derslerimiz hep derslerde oyun oynayarak geçti. Umarım aldığı maaşın hakkını veren insanlar öğretmen olur.

5

çocukluğunda bu etkinliği yapmayan yoktur sanırım ilkokulda resim dersinde yapılırdı patatesler ortadan ikiye kesilir ve ardından patatesleri şekil verip oyulur ardından sulu boyayla boyanır ve kağıda baskı yapılırdı baskı yapma kısmı eğlenceli ama patatessiz oyma kısmı zor ve sıkıcı olan bir etkinlikti bence.

paylaş - şikayet
5

İlkokulda zevkle yapardık. O kadar eğlenceli gelirdi ki. Patatesleri düzgün bir şekilde kesip düz-geniş kısmına şekiller çizer onları renkli renkli boyayıp kağıda bastırırdık. Artık çocuklardan böyle şeyler istemiyorlar sanırım. Bunları yapan çocuk görmüyorum artık.

2

Küçükken yapardık sürekli patatesleri boyayıp kağıda basardık üzerindeki şekiller çıkardı , o zamanlar bize eğlenceli geliyordu,şimdi ise çok sıkıcı geliyor , aslında bu bende hep var birşeyo severim ama sonra biranda sıkılırım , bundada aynı durum oluşmuştu.

5

Çocukluk yıllarımızın vazgeçilmezleri arasındadır patates baskısı. Özellikle resim derslerinde ve ev içi aktivitelerde çocukların büyük keyif alarak yaptıkları patates baskıları günümüzde el sanatları alanında da kullanılmaktadır. Bez çantalar üzerine, doğru açılarda ve doğru boyalar kullanılarak yapılan baskılar estetik açıdan güzel bir görünüm kazandırmaktadır. Ayrıca çocukların bu tarz alanlarda becerilerini geliştirirken, yaratıcı olmaları da sağlanabilir.
Patates baskısı candır kısaca. İkamesi de elmadır.

5

Okul zamanlarım geldi. Aklıma patatesi ikiye bölüp iki yarısının da üstüne istediği iz şekli yapıyorduk. Sulu boya ile boyayıp kâğıdın üstğne bastırıyorduk :).

5

Patates baskısı eskiden resim derslerinde yaptığımız patates ikiye bölündükten sonra ortasına şekil vererek boyadıktan sonra kağıda bastırılması ile yapılan resimlere denir. Patates baskısı birde bizim sınıf öğretmenliği derslerinde yaptırmışlardı.

5

Patates baskı çocuklarla yapılan eğlenceli bir aktivitedir. Patates ikiye kesilir, daha sonra boya ile istenilen şekil boyandıktan sonra kağıdın üstüne baskı yapılır ve patatesin üstüne çizilmiş olan şekil kağıda geçer. Buna patates baskı denilmektedir. Çok eğlencelidir, küçük çocuklar patates baskı yapmaya bayılırlar.

paylaş - şikayet
5

Patates baskısı ilkokul zamanlarımızda resim derslerinde yaptığımız güzel bir etkinlikti. Genellikle patatesi ortadan ikiye bölüp istediğimiz şekilde desenler çıkarırdık. Ev, araba, kedi gibi desenleri sulu boya ile farklı renklere boyar ve kağıda basarak geçirirdik. Çok güzeldi.

4

patates baskısı bir şeyin bir yere basılması amacıyla yani matbaa gibi bir çok yere çok sayıda baskı yapmak için yapılır öncelikle bunun için bir patates alınır büyük olacak ondan sonrada çoğaltmak istediğimiz şeyi seçeriz vede onu patatesin yarısını keserek bir tarafına şekil olarak yapılır.ondan sonrada boya ile çoğaltılır.

5

Genelde küçük yaşlardaki çocuklara patatesi orta yerinden ayırmak sureti ile yaptırılmış. Şöyle ki bu baskıyı genede guaş boyaya veya sulu boyaya batırarak yapılabilir. 18. yüzyıl ortalarında özellikle Asya^da mühür taklitçiliğinde patates baskısı sıklıkla kullanılırdı. özellikle soylular birbirinin ayağını kaydırmak için.

5

Patates baskısı, özellikle ilkokuldayken ve anasınıfındayken hepimizin yaptığı bie resim yapma şeklidir. Patates baskısında patatesler ikiye ayrılır. İkiye ayrılan patateslere bir kısmı yüksekte bir kısmı alçakta kalacak şekilde şekiller çizilir ve kesilir. Daha sonra yüksekte olan kısımlar suluboya ile boyanır ve boş bir resim kağıdına bastırılır. Ben çok severek yapardım.

3

Bu baskıyı yapacağız diye onlarca patates israf etmişizdir ozamanlar sudan ucuzdu amiyane tabirle, şuan nerden baksaniz kilosu 3 veya 4 lira ortalama

2

Sanırım küçükken herkesin okulunda yapılan bir uygulama bizim okul hariç, hayatımda hiç yapmadım ne olduğunu da daha sonralarda öğrendim ama saçma da birşey bence patates ziyan oluyor sonuçta

5

Bir keresinde ben babamla evde yapmıştım. Babam patatesleri kesmiş şekillendirmeme yardım etmiş, benim onları boyayıp resim defterine baskılamamı seyretmişti. Çok mutlu olmuştum.

paylaş - şikayet
4

Küçükken çok severek yaptığımız bir boyama cesididir. Ve çok ilgi toplayan birşeydi patatesi keser şekil verirdik üstünü boyar resim kağıdına yapistirirdik.

5

Çocukluğumda yapmaktan büyük zevk duyduğum bir resim yöntemiydi. Simdi yok öyle resim yapan öğrenciler

5

Çocukken yaparken çok eğlendiğim bir şeydi. Patatesi yarıya bölerdik ve belli şekiller çizip boyayarak kağıtlara basardık patatesleri. En sevdiğim etkinliklerden biriydi o zamanlar.

5

Ne güzeldi yahu o baskı. Küçük patatesleri kurabiye kesiciyle kesip boyardık. Ben boyamadığım patatesleri yerdim. :))

5

Ilköğretime giderken resim dersinde yapardık, patatesleri ikiye bölüp ve patatesin üzerine resim çizip istediğimiz renge boyardık sonra resim kağıtlarına baskı yapıp hangimizin güzel oldu diye bakardık

5

Bir dönem herkesin yaptığı ve keyif aldığı bir etkinlik. Patates baskısı ve ip baskısı çok sevildi zamanında. 2000’li yıllarda popülaritesi artmış ve günümüzde ilgi oranı bir tık düşmesine rağmen hala insanlar bundan keyif almaktadır.

Patates baskısı ortalama puanı 4.0

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.