4.6

Rezervasyon

önce - diğer kategorisine bayzz ekledi.
10 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Bir yere gitmek amacı ile önceden ayırttığımız yerler .Oturacağımız yerin önceden belli olması

paylaş - şikayet
5

Genelde uçaklarda, resteron ve otel tarzı mekanlıklara gitmeden önce belirli tarih ve saatte o mekana geleceğini beyan etme halidir. Bazı işletmeler rezervasyon ücreti talep ederken bazıları da talep etmez. Bu yüzden dikkat edilmelidir. Gitmeyeceğiniz rezervasyonu iptal etmek yerinde olur. Aksi takdirde firmalar ücret talep edebilir.

3

Gideceğimiz yerleri yani bu otel ,restoran olabilir önceden yer ayırtmak denen bir işlemdir , bunu genelde yoğun olan yerler yapar , seyrek olan yerler yapmaz ,kim ilk önce arar kaydını yaptırırsa o oradaki hakları yaşama hakkına sahip olur.

5

Gidilecek bir mekan, otel, restoran, otobüste koltuk ve benzeri herhangi bir yerde kendine bir yer ayırmaktır. Oraya geleceğine ve o yerde bulunacağına dair önceden yerini ayırtırsın ve başkası o yeri alamaz.

4

rezervasyon insanların bazı yerlerde tatil yada başka bir amaçla bir yerlerde yani otellerden gazino otobüslerde arabalarda yada tiyatro gibi yerlerden yerlerin ayrılmasıdır.mesela bir otelden kı ayından genelde yaz ayı için yer ayırtılmasına rezervasyon denilir.buradan bir kaç ay önce yer ayırırız vede orada tatil yaparız.

5

Rezervasyon dilimize Fransızca'dan geçmiş bir kelimedir. 4 heceden ve 11 harften oluşur. rezervasyon anlamına gelince önceden yer ayırtmak anlamına gelir. Rezervasyon tatil, otel gibi yerlere yapılmakla beraber yemek yemek için kalabalık restoranlara da önceden rezervasyon yaptırmak gerekir. Özellikle tatillerde, şimdiden yer ayirtırabiliyorsun ve son 3 gün kala rezervasyonu iptal ettirebiliyorsun. Bu çok güzel bir olaydır.

paylaş - şikayet
5

Rezervasyon, aslında Fransızca bir kelimedir. Dilimize Fransızca'dan geçmiştir ve Türkçe'de de bu şekilde kullanılmaktadır. Rezervasyon kelimesinin anlamı, bir restoranda yemek yiyeceğiniz zaman veya bir otelde kalacağınız zaman o yerleri önceden ayırıp yer ayırtmak demektir. Bu sayede sizin yeriniz belli olur ve o yer başkasına verilmez.

3

Rezervasyon genellikle bir mekana cafeye yada yemek için bir restoran da oraya gitmeden saatler önce oturmak veya kımsenin o saatte orda oturmamasi için tutulmuş yerdir rezervasyon uçak veya oteldede tutulur günler önceden tabi.

5

Önceden bir yere gitmek amacıyla yaptığımız ben buraya şu saatte veya saat diliminde şu zamanda şu yere geleceğim mesajı veren ön bildiridir. Bazı yerlerde rezarvasyon ücretli iken bazı yerlerde ücretsizdir. Tatil köylerinde ücretli iken başka yerlerde ücretsiz olabilir. Rezarvasyon iptal da edilebilen şeydir.

5

rezervasyon demek bir nevi yer ayırmak anlamı taşıyor ve eyer rezarvasyon yapmak istiyorsanız gideceğiniz yerin numarasını internetten bulup istediğiniz yerden rezervasyon yapabılırsınız

Rezervasyon ortalama puanı 4.6

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.