4.3

Dejavu

önce - diğer kategorisine Mustafa_Kemal_Deniz_Asya ekledi.
28 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

4

Dejavu kelimesi yabancı kökenli olup. Bazı anlarda kendimizi dejavu olurken bulabiliyoruz. Dejavu olmak; o anı daha önce yaşamış hissetmek orana bulunduğunu ve onu daha önce yaşamışlık hissi.

5

Yaşanılan bir olayın, daha öncede yaşanmış gibi hissedilme durumu

5

İlk kez Cezanın repinde duyup hayatıma giren Fransız bir kökenli kelimedir. Puan vermeyi unutup bize dejavu yaşatacak sitenin üyeleriyiz.

4

Önceden yaşadığımız bir olayı üzerinden zaman geçtikten sonra tekrar yaşadığımızı hissettiğimiz duyguya dejavu diyoruz. "Sanki daha önce böyle bir şey olmuştu","ben bunu daha önce yapmıştım" gibi...

5

Yaşadığın şeyleri tekrar yaşamaya dejavu denir. Bana çok sık olur bu durum sürekli ben bunu daha önce yapmıştım ,görmüstüm burda bulunmuştum gibi şeyler söylüyorum hatta söylüyoruz ,bununla ilgili filmlerde var çok da güzel çekilmiş filmler.

5

Dejavu benimde çok yaşadığım bir olaydır. Yaptığımız bir eylem sonucu bunu daha önce yaşadığımızı hissetmek dejavu oluyor. Önceden böyle bir şey olmuştur diyorum ama nereden hatırlıyorum neden oldu hiç bir fikrim olmuyor.

5

Dejavu bir olayı daha önce yaşadığını hissetmeye denilir. En son izlediğim dizide Dejavu şu şekilde anlatılıyor ve bana çok mantıklı gelmişti. Paralel evrende bu hayatı yaşayan diğer karakterimizin bunu daha önce gözlemlediği için bizim de o anı yaşamış gibi hissetmemize denir. Ki biz öyle bir olayı deneyimlemedik fakat paralel evrende yaşayan diğer biz o olayı deneyimlediği için bir şekilde bizimle etkileşime girerek, sanki bizim de o olayı yaşamışmışız gibi hissetmemize Dejavu denilmektedir.

paylaş - şikayet
5

Dejavu, insanın yaşadığı bir olayı daha önce yaşamış gibi hissetmesi ve böyle düşünmesine verilen addır. Dejavu, Fransızca bir kelimedir ve dilimizde de bu şekilde kullanışmaktadır. Dejavunun neden venasıl olduğu hala tam olarak bilinmemektedir ama bazı insanlar dejavu olayının rüyayla alakalı olduğunu söylerler. Daha önce rüyamızda gördüpümüz olayı gerçek hayatta yaşayınca dejavu meydana gelir diyorlar.

3

Dejavu önceden yaşamadığı bir olayı sanki yaşamış gibi hissetmesine denir.Ve günlük hayatta bana hep olan bir durumdur.Ben bu anı daha öncede yaşadım mı diye sık sık düşünürüm.

5

Dejavu bir olay karşısında daha önce yaşamışız gibi hissetme durumumuzdur. İnsan kendini bir değişik hisseder ve dejavu yaşadığını söyler.

4

Dejavu kelimesini nerde görsem aklıma Müzik grubu olan Dejavu aklıma geliyor ve tabi onların çıkış şarkısı "Kendin Çoş" =)

5

Dejavunun nedenleri; beyin, yorgunluk hissi veya başka nedenlerden dolayı birgörüntü, ses, vb.herhangi bir girdigi, giriş anı sırasında algılanmamasından kaynaklanabilir. Beyin bu girdgi algıladığında kişi bu olayı daha önce yaşadığı hissine kapılabilir. Ayrıca, beynin sol lobu ile sol lobunun milisaniyeden daha küçük bir zaman farkı ile çalışmasından da kaynaklanabilir. Bir taraf diğer tataftan öne algıladığı için, geç algılayan taraf bu olayın daha önce yaşanmış olduğu yanılmasına kapılı. Bu durum sinir aksonlarındaki küçük bir sapmadan kaynaklanır. Çok fazla alkol alımının ertesi sabahı (akşamdan kalma iken) gerçekleşme ihtimali yüksektir. Araştırmalara göre insanların %50’den fazlası hayatında en az bir kere dejavu durumunu yaşamıştır. İnsanların çoğu bir süre sonra, en son ne zaman dejavu olduğunu unutur.

4

dejavu olmak veya yaşamak sanki bir olayı veya anı sanki daha önce tıpa tıp aynsını yaşamış olma hissidir bunun kaynağı ise ya gördüğümüz rüyalar veya ona benzer bir olayla birbirine karıştırıp sanki yaşamış olduğumuzu düşünmemiz sonucu meydana gelen bir hisdir dejavu

4

Dejavu yaşadığın bir olayı sanki başka bir zaman da yaşamış gibi olmaktır. ben genelde hasta olduğum zaman yaşıyorum bu durumu

4

Dejavu insanın yaşadığı yeni bir olay karşısında sanki daha önceden bu olayı yaşamış ve şahit olduğunu daha önceden başından geçen bir olayın şimdi olduğu hissetme durumudur. Gellikle insanlar böyle durumlarda telaşlanir ve şaşırır ve daha önce bu durumu sanki yaşamıştım yani tejavu oldum deriz.

5

Bana göre gayet lezzetli ve soğuk içerseniz ferahlatıcı. Yazın tercih edilebilir bir içecek.

3

Dejavu bir olayı ikinci defa yasama hissi. Türk milletinin sözlüğüne Soner Sarıkabadayı' nın şarkısıyla girdiğini düşünüyorum.

4

"Sanki ben bu anı daha önce yaşamıştım." hissi. Beyin yakan mevzulardandır dejavu

5

Dejavu bir insanın aynı anı iki kere yaşıyor hissi veren bir andır iyice saçma olsu ama bu bir rüya gibi bi şey

4

Bir olayı sanki önceden yaşamış hissi veren olaydır. Rüyanda gördüğün bir şeyi uyanıkken yaşarsan sanki ben bunu daha önceden yaşamıştım dersin,buna benzer bir olaydır.

5

Dejavu ; Yaşadığımız Hayatta Gördüğümüz , hissettiğimiz Olayları sanki , Önceden Yaşamışız gibi hisetmek durumudur.
Örneğin ; Şuan Gördüğümüz Şeyleri sanki Önceden Gördüğümüzü sanmamızdır.

5

Asıl okunuşu dejavü olarak geçen ve daha önce yaşadığın bir anı ve sanki birkez daha yaşıyormuşsun hissi veren bir durumdur. Araştırmalar sonucunda dejavünün tamamen algıyla alakalı olduğu görüşü ön plana çıkmaktadır.

4

Bana sık sık olan olay, sürekli daha önce aynı anı yaşanmışlık hissi, acaba 2. Hayatım mı bu benim, va bazen yanımdaki kişiyle aynı anda bu hissi yaşıyorum geçen gün kız Kardeşimle otururlennbşnmuhabbet geçti sanki aynınyerde oturup aynı muhabbeti yine yapmışız gibi hissettik ikimizde ama imkansız bi konu daha yeni başımıza gelmiş bi olaydı konuştuğumuz gerçekten enteresan

5

Dejavu bir şeyleri daha önce yaşamı olup o anları tekrar tekrar yaşamaktır.Dejavu olan kimselere bir düşünceye kapılır ve neden böyle olduğunu düşünürler şaşırtıcı bir olaydır benim de başıma sık sık gelmesede nadiren dejavu oluyorum.

3

Dejavu daha önceden yaşadığını sandığın bir olayı tekrar yaşamaktır. Böyle birşey yok tabiki.Bir nevi reenkarnasyon gibi birsey. Reenkarnasyonun gerçekliğini dinimizde reddediyor.

Dejavu ortalama puanı 4.3

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.