3.7

Medusa

önce - kişi kategorisine onurceylan39 ekledi.
10 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

3

Yunan mitolojisinde gözlerine bakanı taşa çevirdiğine inanılan yılan saçlı, keskin dişli kadın.

3

Yunan mitolojisinde bulunan ve gözlerine bakıldığı taktirde taşa çeviren lanetli ölümsüz bir varlıktır. Saçları yılan başlarından oluşur. Bu lanet ona güzelliğini kıskanan tanrıça Atena tarafından verilmiştir. Poseidon Medusa'ya aşık olmuştur. Atena bunun üzerine kıskanır ve lanetler. Medusa türk mitolojisinde farklı bir isimde bulunur. Türk mitolojisinde adı Şahmerandır.

5

Yunan mitolojisinde olan bir kadındır , gözleri ile ona bakan insanları taşa çevirme özelliği olan bir kadındır , tabi bu kadında başka bir tanrı tarafından kıskanıldığı için lanetlenmiştir , güzelliğini kıskanmıs ve ona ömür boyu böyle bir ceza vermiş ayrıca bu kadını saçlari bir sürü yılana dönüşür.

5

Saçları yılandan olan bir yunan mitolojisi tanrıçasıdır. Bütün yılanların lideri olaral da bilinir. Lanetlenmiş olduğu için yılana dönmüştür ve onu kıskanan kişi tarafından lanetlenmiştir. Bu lanet yüzünden bir erkeğin gözlerine bakamaz çünkü baktığı anda o erkek taş kesilir

4

Gözlerine bakan insanları taşa çeviren, güzelliğiyle dillere destan, ölümlü bir dişi canavardır. Perseus tarafından öldürülmüştür. Kafasında yılanlar olduğu bilinmektedir. Efsaneleşmiş ve oldukça ünlü bir kadındır. Yunan mitolojisinde büyük bir yeri vardır.

4

Yunan mitolojisinde vahşi bir kadın olarak bilinir. Gözlerine bakan bir çok insanı taşa çevirip hatta saçlarının da yılanlarla dolu olduğu söylenir. Bir de ayrıca Medusa adlı bir rap sanatçımız da vardır. Çoğu kişi bilmez artık rap yapmayı bıraktı.

3

Didim’de en çok bilinen en popüler ve en eski gece kulüplerinden birinin ismidir aynı zamanda.

3

Soru yalnis bence baanaa sorarsan cunku medusa . deniz anasi degil mi yalnis mi bilyom

5

Medusa, Yunan mitolojisinde geçen Athena tarafından kıskançlık sonucu lanetlenen güzel bir kadındır. Bu lanet sonucu saçları yılanlardan oluş ve gözlerine bakan kişileri taşa çevirir. Birçok mitolojik filmde de bu şekilde görülmüştür ve konu edinmiştir. Ayrıca bazı yerlerde alt bedeni yılan olarak geçer.

Medusa ortalama puanı 3.7

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.