3.8

İce tea

önce - ürün kategorisine onurceylan39 ekledi.
33 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Soğuk çaydır.genelde yaz aylarında severek tükettiğim bir içecektir.dolaptan yeni çıkmış olursa birde ferahlatmakta sınır tanımaz.

1

Ülkemizde bol bol reklamı yapılan ithal bir çay içme şekli. İce tea. Yani soğuk çay. Bizim kültürümüzde böyle bir şey yok. Biz soğuk çay nedir bilmeyiz. Kaynar olmayan çaya bile soğyk çay deriz. Ev sahibi çay soğumasın diye sürekli çayı kaynatır. Soğuk çay da neymiş? Hiç içmedim. İçmem de. Çay dediğin sıcak olur. Tadı da çay gibi olur. Şeftalili olmaz. Bu nedenle puanım 1. Arz ederim.

3

Yaz aylarında çay içmeyi eziyet etmek yerine serinleten bir içecek şeftali aramolı limon aromalı bergomot aromalı çok severim

5

sevdiğim en iyi soguk ıceceklerdendır. asıtlı olmamasından dolayı içimi ve hazmı daha kolaydır. seftali bergamor ve limonlu olarak 3 çeşittir. her ne kadar seftalili daha cok tercih edilsede bence en güzel limonlusudur.

5

Soğuk çay olarak yüketim dünyasına giren ıce tea mango aromasıyla gayet güZel

1

Normalde cayi sicak icmem ama bu icetea hic sevmedim neymis meyveli soguk cay. Yahu özümüzu kaybetmeyelim. Ne var mis gibi karadeniz cayi demleyin icin. Iceteaymis yeniliklere acigimda bu kadarda olmaz yani. Kulturimuzu kaybetmeyelim plase.

paylaş - şikayet
1

Çeşitli aromalarla tatlandırılmış bir içecek türüdür soğuk çay. Ben hiç sevmem tavsiye de etmem.

5

Ice Tea genellikle yediğimiz yiyeceklerin yanında veya da Abur cuburlarını yanında en çok sevdiğimiz içecek türleri arasındadır aysinin soğuk çay karpuzçay ve hatta bu şekilde yani isim adı altında soğutularak gazsız içecekler arasındadır hemen hemen her yaş grubundan rahatlıkla tüketilebilir Tabii ki de bu tür içeceklerin belli bir miktarda da içerisinde şeker Katılıyor tatlandırıcı etkisini devam ettirmesi hepsinden Yani günün her saatinde de tüketilebilir bir sıkıntı olmaz bakkallarda marketlerde büfelerde de kolaylıkla bulabileceğiniz bir buçuk litre 2 litre ve 3 litre olarak da litre hesabı olarak da bulabilirsiniz

5

İce Tea, ülkemizde soğuk çay olarak geçiyor. Şeftali, limon, karpuz, ananas ve benzeri birçok türde içeceği vardır. Oldukça lezzetlidir bizde severek içiyoruz. Fuse Tea Karpuz olanı güzel oluyor özellikle.

5

Özellikle yaz aylarında sıcak bir memlekette yaşadığım için soğuk olarak tüketebileceğim içecek ne varsa tüketiyorum.Özellikle yazın severek içtiğim ve beni serinleten içeceklerin başında ice tea yani Türkçe karşılığı soğuk çay gelir.Özellikle mango ve şeftalilisine bayılıyorum.Herkese tavsiye ederim tadı oldukça güzel , hafif ve şekerli olmuyor.

5

Ice Tea soğuk çay demektir. şu an içe tea'nin çok çeşitleri vardır. Örneğin şeftali, limon, karpuz, mango gibi birçok çeşidi sayılabilir. Ben diğer gazlı içeceklere nazaran bunu içmeyi tercih ediyorum. İlk içtiğim zaman tadını hiç sevmemiştim. Tabii o zamanlar 2000'lerin başı falandı yanlış hatırlamıyorsam. Şu an ise en sevdiğim ve tercih ettiğim içeceklerden bir tanesi. İki büyük marka üretimin yapmaktadır. Bunlar Lipton ve Nestie'dir. Lipton markasının Ice Tea, Nestie markasınınsa fuse tea'dir

paylaş - şikayet
4

Ice Tea, Türkçe karşılığı olarak ''Soğuk çay'' veya ''Buzlu çay''dır. Adından da anlaşılacağı üzere bu çaylar alıştığımız gibi sıcak çaylar değildir. Bu çaylar soğuk içilirler ve şeftali, limon gibi aromaları vardır. Marketlerde satılırlar. Ben en çok şeftali aromalısını seviyorum ama fazla şekerli oldukları için fazla tüketmiyorum.

3

Ice tea kısacası soğuk çaydır ülkemiz reklamı en çok olan içeceklerden bir tanesidir yaz aylarında gerçekten küçükten büyüğe herkesin içtiği yada içebilecegi bir içecektir sıcakta ferahlamak için içilir genelde ama benim yazin ilk tercihim olamasada tükettiğim bir içecektir.

5

Buzlu çay demektir. Genelde Türkiye'de en ünlü soğuk Çay markası Lipton, Fuse Tea ve Didi markalarıdır. Bu markaların yanında Teatone gibi Bim gibi mağazaların da ürettiği markalar var daha düşük fiyata. Çay yaprakları var içinde genelde limon şeftali ve bergamot aramalı üretilen şekerli soğuk çaylara verilen addır.

5

ice tea alaminyom tenekelerde seftali limon orman meyveli ve şeftalili tadları olmak üzere soğuk çaydır ve ülkemizde çok sevilir tüketilir

5

Yazın özellikle en çok tükettiğim içiceklerden birisidir. En çok sevdiğim ise mangolu olandır. Kola içmektense icetea içmeyi tercih ediyorum.

3

Soguk cay , aroması normal çaylardan cok farklı olan bir içecek türüdür. Birçok markanın soğuk çayı mevcuttur. Lipton Ice Tea, Bi Ice Tea gibi...

4

İce tea , soğuk içilen meyveli çay. Şeftalilisi, limonlusu , mangolusu var. Benim tercih ettiğim şeftali aramalı olan ice tea

2

İce tea, merak ettim bir kutu aldım içtim, üzerinde ingilizlerin meşhur markası da vardı.
İçmez olaydım. Midem ekşidi.
Bir kaç kez tekrar tekrar denedim hayır bu soğuk çay gerçekten de midemi bozuyordu...

5

İce tea Türklerin Karadeniz caylariyla üretmiş olduğu ve Türklerin severek içtiği soğuk çaydır.

5

İce tea soğuk içilen buzlu bir çaydır. Yabancılarda çok eski yıllardan beri içilen bir çay olsa da ülkemizde son 10 yılda satışı yaygınlaşmıştır. Bundan 30 yıl önce soğuk çay istiyorum deseydiniz yüzünüze tuhaf tuhaf bakılması kaçınılmazdı. Şu an ise asitli içeceklerden bile daha fazla tüketilmektedir ve mango, karpuz, şeftali, çilek gibi birçok farklı aromalar da soğuk çaylar satılıyor.

4

Soğuk çay olarak bilinir. Limonlu, şeftalili, bergamotlu gibi çeşitleri bulunmaktadır. Ama benim en sevdiğim ve tükettiğim şeftalili olandır. Içerisinde asit bulunmadığından çoğu kişi tarafından kullanılır. Genel de yemek yerken veya birşeyler atıştırırken yanında içilir.

5

Ice tea soğuk çay markalarından en iyi marka soğuk çay içeceği olarak bilinir, ice tea soğuk çayın birçok aromalı çeşitleri var, şeftalili, bergamot aromalı, ananaslı, limonlu, ben en çok ananaslı ve şeftalili alıyorum, bu çayların büyük boyları 1 litrelik, 2.5 litrelik olarak satılanları var bunlara aile boyu diyoruz, küçük teneke kutularda satılanlarda var ben genelde teneke kutulardan alıyorum

5

Özellikle yaz aylarında oldukça tükettiğim bir içecek. Sabah akşam gece sürekli içiyorum. Bir nevi müptelalık etkisi yaratıyor. Tabii aynı durumu diğer mevsimler için söyleyemeyeceğim.

2

Aslında bende senin kadar cevap yazıyorum bazen ama daha önce hic 250 ap alamdim heleki son zmaanlarda hic kasamiyorum...

İce tea ortalama puanı 3.8

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.