4.7

Dondurma

önce - ürün kategorisine yusuf0919 ekledi.
20 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Süt, kakao, limon ve bir çok aromanın harmanlanıp dondurulması halinde kıvama koyulup soğuk şekilde servis edilen tatlı

5

Dondurma, içine şeker katılarak elde edilen sütün ya da meyvelerin dondurulması ile elde edilen tatlı çeşididir. Büyük bir çoğunlukla yazın tercih edilir. Kış için kızarmış dondurma diye de bir şey vardır. Bir çok çeşidi olan bir üründür. Külahta yenilebilir. kutuda yenilebilir. Bir çok şekilde tüketilebilir. Yazın sıcaklarında bir kurtarıcı melek gibidir.

4

Dondurma çok sevdiğim bir besindir , içi bol süt olan ve çeşitli aromalar içeren soğuk yenen bir çeşit tatlıdır , büyük küçük herkes sever yaz ve kış tüketilmeside çok zevklidir , en büyük tutkularımdan biridir bu eşsiz lezzet.

5

Genel olarak keçi sütünden yapılırsa orijinal bir tadı olan içine meyve katılarak farklı tatlar elde adilen ve dondurulup külah içerisinde veya tabakta servis edilen yaz aylarının serinleten vazgeçilmez yiyeceğidir.

5

Özellikle yaz aylarında severek yediğim bir yiyecektir.Değişik tstlarla ağıza tat veren dondurma soğuk oluşundan dolayıda yiyenin içinide ferahlatır.

4

İçine şeker katılmış çeşitli meyve suları ya da sütten dondurulmak suretiyle elde edilen soğuk bir tatlıdır.el ile ya da elektrikli makinelerde yapıldığı gibi dondurma buzdolapları ile de hazırlanabilir.

5

Dondurma insanların serinlemek için yazları tükettiği bir yiyecektir. Bir çok çeşiti bulunmaktadır. En çok tercih edilenler ise vanilyalı ve kakaolu dondurmadır. Açık dondurma ve paket içerisinde bulunan dondurma olarak ikiye ayırmak mümkündür. Açık dondurma bir külah içerisine istediğiniz çeşitten doldurttuğunuz dondurma çeşitidir. Kapalılar ise bir çok çeşi ve markadan oluşmaktadır. Geneli çikolata kaplıdır. Maraş ilimizin dondurması çok lezzetli bir dondurmadır. Soğuk bir yiyecek olduğunu hatırlatmak isterim. Soğuk havalarda yiyilirse hasta edebilir. Dondurma yedikten sonra bir bardak su içmek uzmanlarca önerilmektedir.

5

Yaz aylarında her gün yerim tadı çok güzel en sevdiğim dondurma Maraş dondurması'dır.

5

Yazın serinlemek için yenilen bir yiyecek türü. Bir çok çeşidi var kakao vanilya çilek en çok tercih edilen çeşitleri. Kahramanmaraş ın ünlü yiyeceği.

5

Sütten yapılan yaz aylarının vazgeçilmezi bir lezzettir. Keçi sütü ve inek sütü ile yapılabilmektedir. Pişirilmiş ve soğuyup ılık olan sütün içine salep ve şeker koyularak sütün ozleźmesi sağlanır ve bu şekilde sade dondurma dediğimiz dondurma olur. Aynı şekilde bu karışıma limon vişne kakao kavun vb konulursa aromalı dondurmalar meydana gelir. Postanelerde günlük üretilip satıldığı gibi fabrikasyon dediğimiz ve çubuk kornet şeklinde satılan dondurmamda da mevcuttur. Kahramanmaraş ilimiz kendi adıyla olan dondurması ile ünlüdür.

5

Dondurma , sütlü tatlılarlandır . Süt ve şekerin dondurulması ile elde edilmektedir . Vişne , limon , karamel , sütlü , kakaolu birçok çeşidi bulunmaktadır . Dövme dondurmalar normal dondurmaya göre daha güzeldir . Dondurma küçük büyük herkes tarafından yenilmektedir . Yenilmesi tavsiye edilmektedir . Sağlıklıdır .

5

Yaz ayların vazgeçilmesi dondurma bana göre. Gerçekten severek yerim özellikle vanilyalı dondurmayı çok beğeniyorum ve yiyorum.

4

benim arkadaşlarımın hepsinin babasının dondurma fabrikası var benim yok diye ağlayan süper süzme geri bahar candan isimli şahısın dondurma şarkısını dinledikten sonra soğuduğum bir ürün genellikle yazın yenilen kışın künefe gibi tatlılarla az miktarda olsa yenilen soğuk ferahlatıcı bir tatlı türü

5

Sadece yaz aylarında yenildiği düşünülmemelidir. her mevsimde belli kurallara dikkat edilerek yenilebilir. Sağlıklı, hafif ve lezzetli bir tatlıdır. Kahramanmaraş dondurması benzersiz ve rakipsizdir.

5

Dondurma soğuk bir tatlı çeşididir. Yazın serinlemek için alınan dondurmayı her yerde bulabilirsiniz. Ana malzemesi süttür. Kakaolu, sade, çilekli, antep fıstıklı, limonlu gibi birçok çeşidi mevcuttur. Ben ise en çok yaban mersinlisini seviyorum. Dondurma bir tutkudur.

5

Dondurma, yaz mevsiminin en ama en vazgeçilmez yiyeceğidir. Dondurmalar soğuk yiyeceklerdir bu yüzden daha çok yaz ayları gibi sıcak aylarda tercih edilirler. Dondurmalar çeşitli aromaları sahip olabilirler. Örneğin çilekli, kakaplu, vanilyalı, limoblu, vişneli, muzlu gibi birçok çeşidi vardır. Ayrıca dondurmalar üçe ayrılır bunlardan ilki küllahta dondurmadır. Bu dondurmalar açıktadırlar ve satan kişi bir küllaha sizin istediğiniz dondurmalardan toplar koyar. Diğeri çubuk dondurmadır. Bu dondurmalar hazır ve paketlidirler. İçleri dondurma dışları ise çikolata kaplıdır. Sonuncusu ise kutu dondurmadır. Bu dondurmalar genelde aile boy olurlar ve kaşıkla yenirler.

Dondurma ortalama puanı 4.7

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.