4.6

Meditasyon

önce - diğer kategorisine başak ekledi.
5 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Latinceden gelmiş bir kelimedir. Anlamı derin düşünmedir. Sessizce odaklanıp yaptığın, enerji topladığın spor denilebilir. Kişinin iç huzurunu bulması, farklı şuur halleri elde etmesidir.

paylaş - şikayet
5

Çoğumuz oldukça stresli, zorlayıcı ve yorucu koşullar altında yaşıyoruz. Değişen dünya düzeninin günlük yaşantımızda talepkar yapısı yüksek temposu sebebiyle hem kendimizle olan teması kaybediyor ve kontrolsüzce hayata yetişmeye çabalıyoruz. Meditasyon kişinin derin düşünmesini sağlayan iç huzuru,dingin bilinç hallerini elde etmesi ve öz varlığına ulaşması için yapılan bilinçli odaklanma tekniğidir.

5

Insanlar meditasyon yöntemi ile vücut fonksiyonlarını bir ölçüde kontrol altına alabilirler. Bu teknikle kas gerginliği solunum gibi bedensel işlemler belli bir oranda denetlenebilir.

4

Rahatlama formu, enerji kontrolü sağlamak için uygulanan yöntem. Kötü düşüncelerden arınmak için yapılır. Eski dönemlerden günümüze kadar uzanır bir tarihi vardır aslında. İlk çağ insanlarının termal sularının oralara gittiği meditasyon türü faaliyetler yaptıkları araştırılmış.

4

Meditasyon, bir çeşit arınma ve rahatlama seansıdır. Meditasyon sırasında kafadaki bütün kötü düşünceler atılır ve tamamen manevi bir aleme dalınır. Meditasyon sırasında kişi kendisini gerçek hayattan soyutlar. Ben yapmayı hiç denemedim işe yarayıp yaramadığını da bilmiyorum. Ama gerçekten kendini vererek yapılırsa başarılı olacağını düşünüyorum.

Meditasyon ortalama puanı 4.6

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.