4.7

Papağan

önce - diğer kategorisine Volkansakin ekledi.
19 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Papağanlar diyarı Avustralya .Konuşmayı becerebilen kuş türü.

paylaş - şikayet
5

Konuşabilen bir hayvan olması onu gerçekten çok değerli yapıyor bazen o kadar ilginç şeyler söylüyor ki insanı çok şaşırtıyor , papağan beslemek çok isterim ama çok zahmetli bir iş.

5

Papağan aslında her evde şart papağan konuşabilen bir kuş türü, evde seni dinleyip söylediklerini ezberliyor, şarkı söylüyor tıpkı bir arkadaş gibi rengarenk olanlar çok güzel

4

Bir kuş türüdür. Kuş türünün en zeki hayvanı olarak bilinir. İyi bir eğitimden geçerlerse bazı kelineleri konuşabilmektedirler. Sahibinden hiç kaçmazlar ve omuzda dolaşmayı severler.

5

Konuşabilen ana vatanı tropik ormanlar olan bir kuş türüdür. Konuşmaktan kasıt duyduğu sesleri taklit edebilme yeteneğine sahip olmasıdır. Zeka olarak en zeki hayvanların arasında yer alır. Ayrıca sahiplerine bağlanırlar.

4

KUS TÜRLERİNİN EN SEVİLENİ MUHABBET EDENİ GÜZEL TÜYLÜLER .

5

İnsanları taklit yoluyla sınırlı sayıda kelimeyi telaffuz edebilen kuş türüdür. Farklı büyüklüklerde, renklerde ve şekillerde olabilir. En çok görülen renklerden biri yeşildir. Karşık ve canlı renklere de sahip olabilirler. Tırmanıcı ve eğri gagalı bir kuştur. Halk arasındaki adı dudu kuşudur.

5

Papağan kıvrık gagalı ,etli ve kalın dilli , parlak tüylü ,sıcak yerlerde yaşayan kuş türlerine verilen isimdir. Papağanların yaşadığı yerler ,Afrika , Asya ,Amerika , Okyanusya'nın tropikal orman bölgeleridir... Tırmanma anında gagalarını üçüncü bir ayak gibi kullanırlar. Taklit kabiliyetleri yüksek hayvanlardır...Kelimeleri öğrettiğiniz taktirde kolayca söyleyebilirler. Ömürleri 60-100 yıl arasındadır. Çeşitleri 300'den fazla türleri vardır. Kakadu ,jako , lori ,dudu ,makam meşhur .Gülünç davranışları , sevimliliği ,şakacılığı ve konuşma taklit kabiliyeti papağanı yüzyıllarca aranan kafes kuşu yapmıştır. Papağanlar toplu halde yaşayan kuşlardır.

5

Papağan konuşabilen bir kuş türüdür. Papağanların duydukları şeyleri tekrar edebilme yetenekleri vardır. Etli kıvrık gagaları olur ayrıca dilleri de kalın olur. Sıcak iklimlerde yaşarlar ve renkli parlak tüylere sahiptirler. Papağanların da farklı türleri vardır. Aslında muhabbet kuşları da bir papağan türü.

5

Papağanlar bir kuş türüdür. Papağanlar tropikal iklimlerde ve bölgelerde yaşayan kuş türleridir. Ama farklı iklimlerde de yaşayabilirler. Papağanların bazı türleri insanların konuşmalarını tekrar edebilirler. Çok fazla kelime öğrenip bu kelimeleri kullanabilirler. Papağanlar çok güzel rengarenk tüylere sahiptirler. Birçok çeşidi vardır.

5

Çok sevimli hayvanlardır papağanlatr bir kuş türüdür ve bazı cinsleri konuşa bilmektedir, insanların söyledikleri kelimeleri tekrar etme gibi bir özellikler var ve buda onları diğer kuşlardan farklı kılan bir özellikleridir.

5

Aklıma her papağan döndüğünde papağana işkence yapan adam geliyor dan da sinirleniyorum .

5

Papağan konuşmaya yatkın bir kuş türüdür. Çoğu konuşamasa da birçoğu konuşur ve hatta şarkı bile söyler. Genellikle kıvrık gagalı ve parlak tüylüdürler. Doğal ortamları sıcak bölgelerdir. Söylenilen çoğu kelimeyi tekrar edebilme yeteneğine de sahiplerdir.

5

Papağan bir kuş tütüdür ama bunun en buyuk özeliği konusabılır

4

Anavatanı Avustralya ve Güney Amerika olan genelde tüyleri beyazdan kırmızı mavi ve özellikle yeşil renge kadar uzanan çok renkli tüylü kuş türüdür. Bu kuş türünün bazı cinsleri konuşma ve kelimeleri tekrar etme yeteneğine sahiptir ilginç bir şekilde cinsine göre 50 hatta 100 yaşına kadar yaşayan papağanlar mevcuttur.

5

Papağan konuşabilen bir kuş türüdür. Genelde sahiplerinin kullandığı lafları kullandığı için ortaya çok farklı komik şeyler çıkabiliyor. Sevdiğim bir papağan türü.

5

Papağan konuşabilen öğrendiklerini sürekli tekrarlayan bir kuş türüdür genelde evde kafeste beslenir fakat bazı tropik bölgelerde yaşayan papağanlar da vardır Köpekteki papağanlara Tukan adı verilmektedir evlerde beslenen papağanlar işte Anneciğim babacığım Yaşasın Fenerbahçe Cimbombom gibi kelimeler öğretilmektedir papağanlar konuşan olmasının dışında renkleri ve güzelliğidir güzelliği ile de ben de dikkat çeken hayvanlardır güzel tüyleri vardır ve muhabbet kuşuna göre kıyaslandığında bayağı iri kalır tabii Ben küçük boy papağandan bahsettim Normalde papağanlar çok büyüktür muhabbet kuşunu kıyaslanmaz bile tatlı hayvanlardır

paylaş - şikayet

Papağan ortalama puanı 4.7

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.