4.6

Minder

önce - diğer kategorisine Mynet ekledi.
13 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Minder yerde oturmak için kullanırız içi pamuk veya yünle doldurulmuştur, misafirler geldiğinde yerlere birkaç tane atarsan topluca oturması zevklidir, ortayada bir yer sofrası sofranın üzerinde atıştırmalık birşeyler minderlerde otururken hem sohbet hem birşeyler atıştırmak çok iyi gelir

5

Eski zamanlarda kalma içi yumaşak bir malzeme ile doldurulmuş üzerinde oturulan bir eşyadır. Hala daha bir çok yerde kullanılmaktadır. Günümüzde içi genellikle pamuk ve yün ile doldurulur.

5

Gunumuzde minderlerin daha cafcafli hali var. Ama önceden öyle degildi. Beyaz bir carsafin icine yün ve elyaf veya pamuk konulurdu. Onun uzerine nevresim cekilirdi. Suan ise şömine karsisinda yere konulan havali minderler var. Minderler yere konulur uzerine oturmak icindir. Biraz konfor icin kullanilir.

paylaş - şikayet
5

Güreş gibi bazı sporları karşılaşmaların yapıldığı alanlara da "minder" denir. Klasik minderlerdeki gibi yumuşak bir zemin olmasından dolayı bu isim kullanılıyor olmalıdır. Minder dışına çıkmanın bbir yaptırımı da olur.

4

minder eskiden sert zeminde rahatça otura bilmek için kullanılırdı ve içine yumuşak rahat malzemeler konur koyun yünü şuan sünger koyyolar bizim köydeki evde hala minder kullanılır içinide kullanmadığımız giysilerden doldurduk

4

minder bir kumaşın içerisine yumuşak bir mesela pamuk gibi yumuşak şeylerin doldurulması ile yapılan vede etrafında dikilerek kapatılan insanların yada hayvanların oturmalarına yada yatmalarına yarayan şeylere denir.bunları yere sereriz vede üzerlerine otururuz bazende minder güreş salonlarında üzerlerinde güreş yapılan yerlere denir.

5

Genelde sünger ve kumaştan yapılan sert yüzeylere tahta veyahut taş gibi yüzeylere otur ak için kullanılır. Çeşitli renk ve desenlerde olsa da genelde üç aşağı beş yukarı aynı boyutta çeşitli renk ve desenlwrse bulunur.

3

Kumas ve sungerden yapilan bir tekstil urunudur yumusak olur uzerine oturulur daha ne diyim minder iste

4

Minder, kanepelere konulan yastıklara verilen bir diğer addır. Ayrıca minder yerine kırlent kelimesi de kullanılabilir. Minderler kanepelere hem dekor olarak farklı bir hava katarken hem de rahatlık açısından çok önemlidir.

Minder ortalama puanı 4.6

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.