3.7

Bipolar

önce - diğer kategorisine Orbitalyus ekledi.
6 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Yaşamı boyunca sürekli kontrol altında tutulması gereken bir psikolojik rahatsızlıktır. Bu tarz rahatsızlıkları olan insanlar kendilerini toplumdan tamamen ya da kısmen soyutlamışlardır. Hasta yakınları genellikle anlayışlı tavırlar sergilemelidirler yoksa intihar girişiminde bile bulunabilirler.

4

İki uçlu ifadesini karşılayan bir kelimedir. Aşırı coşkulu, enerjik olmak ile bitkin, enerjisiz, yılgın olmak gibi iki uç durumun tek kelimeyle ifadesidir. Bipolar Bozukluk en çok kullanılan şeklidir.

2

Hava durumunun parçalı bulutlu olma hali gibi değişken ruh hali olan kimselere verilen isim.

paylaş - şikayet
3

İnsanı sanki iki farklı benle sahipmiş gibi hareket ettiren bir durumdur. Birçok insanın söylediğinin aksine tedavi edilebilir bir şeydir. Ki aslında mesele tedavi etmek değil, kontrol altına almak. Bana sorarsanız gerçekten birini sevmek ona verilebilecek en iyi ilaçtır. Ve bu her şeyi iyileştirebilir.

5

Bipolar bozuklukla ilgili fikir sahibi olmak isteyenler Delibal filmini izlemelidir. Çağatay Ulusoy güzel bir iş çıkarmıştı. Hastaların nasıl ikilemler yaşadığını, nelerle mücadele etmek durumunda kaldıklarını güzel işlemişler. Ama unutmayalım ki iyi bir destekle normal bir hayat sürdürülebilir.

3

Bipolar bozukluk, diğer bir adıyla manik depresiftir. Bipolar bozuklukta kişi dönem dönem ya çok mutlu, hareketli, neşeli olur ya da üzgün, hiçbir şey yapmak istemeyen, depresif biri haline gelir. Kişinin mutlu ve hareketli olduğu döneme mani, depresif ve üzgün olduğu dönemi ise depresyon denir.

Bipolar ortalama puanı 3.7

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.