4.2

İnternet Cafe

önce - mekan kategorisine mindik ekledi.
7 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Internet kafeler genellikle eskilerde daha çok bilgisayar olmayan evlerde internet olmayan evlerde saati 50 kuruşa açılan bir masa açılmasını isteyen küçük çocuklarda ve büyüklerde talep edebilirler de buralarda ödevlerini yapmak isteyenler internet kafeye giderler de yani Cafe dediğimiz olay değiştiğinde ne orada toz meyve suyu ve buna benzer şeyler de oradan yeni bilirdim ama internet kafeler genellikle çocuklar için oyun oynamak amacıyla 1tl 2tl yani ne kadar ellerinde varsa bu şekilde alarak internet kafenin yolunu bulurlar da hemen

5

Ülkemizde internet yeni yani yaygınlaşırken herkesin evinde yoktu. Herkesin evinde bilgisayar da yoktu. Akıllı telefonlar da yoktu. İşte o zamanlar intrrnet cafeler vardı. Çok yaygındı. Dolup dolup taşıyorlardı. Vatandaşın internetle olan iş ve işlemlerinin, chat yapmalarının, okey oynamalarını mekanıydı. Günümüzdd ise sayıları oldukça azaldı. Müşteriler debazaldı. Artık çoğu insanın evinde hem bilgisayar, hem de internet var. Hatta herkesin elinde akıllı telefon var.

5

İnternet kafe veya siberkafe, ücretli olarak internet erişimi sağlanabilen, bu erişimin ücretlendirlmesinin genellikle dakika veya saat baz alınarak yapıldığı sosyal alanlardır.

3

benim evimde hep internet oldugu icin benim ihtiyaç duynadigim bi yerdir

2

Önceleri çok kullanılan ama bugünlerde bilgisayarların, telefonların , internetin yaygınlaşması ile artık bir önemi kalmayan mekanlardan biridir , önceleri tıklım tıklım olan yerlerdi.

5

İnternet Cafe günümüzde artan bilgisayar ve internet kullanımı nedeniyle eski popülerliği kaybetse de hala mevcut olan bir mekandır. İçeride mekana göre bolca bilgisayar bulunur ve numaralıdır. Oturmak isteyen kullanıcı bir numaraya geçer ve belirli bir ücret karşılığı masayı açtırarak kullanmaya başlar. Ülkemizde genelde küçük yaş kesimin ağırlıkla kullandığı mekanlardı arkadaşlarla toplanıp bizimde zamanında gidip çıkmadığımız bir yerdi.

4

İnternet Cafeler, genellikle ergen erkek çocuklarının uğrak yeri olan mekanlardır. Bu mekanlarda birçok masa ve o masaları birbirinden ayıran bölmeler vardır. Masaların üstünde masaüstü bilgisayarlar vardır ve buraya gelenler saatlik ücret karşılığında bir masaya otururlar. O masalarda ödev yapanlar da vardır, oyun oynayanlar da vardır, birileriyle mesajlaşanlar da vardır. İnternet Cafelere ilgisayarlar ve internet bu kadar yaygın değilken daha fazla gidiliyordu ama artık o kadar çok gidildiğini düşünmüyorum.

İnternet Cafe ortalama puanı 4.2

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.