4.8

Gezegenler

önce - mekan kategorisine Nur2829 ekledi.
6 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Gezegen veya seyyare, bir yıldızın etrafında dolanan gök cismidir. Dar anlamıyla, Güneş Sistemi içinde, Güneş'in doğrudan uydusu olan ve Uluslararası Gökbilim Birliği tarafından bu tanıma uygun bulunmuş sekiz gök cismini belirlemede kullanılır. 

4

Güneş sisteminde 9 tane gezegen bulunur ve aynı şekilde güneşin etrafında dönerler Mars dünya ile güneş arasında olup fazla sıcak olduğu için hayat yoktur dünayadan daha uzak olan gezegenler Merkür ve Venüs gibi gezegenler ise buzla kaplı olup aşırı soğuk olduğundan dolayı yaşama elverişli değildir bazı gezegenlerin ay gibi uyduları vardır ve gezegenlerin etrafında dönerler

5

Güneş sistemi etrafında bulunan uydu yörüngesi olan büyük gök cisimlerine verilen isimdir. Tek yaşam kaynağı bulunan gezegen dünyadır.

5

Güneş sistemimizde bulunan 8 gezegen başta olmak üzere birçok gezegen bulunabilir. Uzay bilinmezlerle dolu olduğu için sayıları tam olarak bilinmemektedir. Şuanda binlerce keşfedilen gezegen bulunuyor bildiğim kadarıyla. Tabi bizim en iyi bildiklerimiz kendi güneş sistemimizde olan gezegenlerdir. Belli bir yörünge etrafında dönerler ve yaşamın olduğu bilinen tek gezegen Dünya'dır. Başka sistemlerde yaşamın olabilmesi olasıdır ama tam bir bilinmez.

5

Evrende birçok gezegen vardır. Fakat Güneş sistemi içerisinde yalnızca 8 adet gezegen bulunur. Eskiden bu sayı 9'du faakt Plüton'un gezegenlikten çıkarılmasıyla birlikte 8'e inmiştir. Bu gezegenler sırasıyla; Merkür, Venüs, Dünya, Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün'dür.

5

Gezegen, dünyanın da aralarında bulunduğu gök cisimleridir. Evrende birçok gezegen vardır. Bu da diğer gezegenlerde hayat olup olmadığı sorusunu akıllara getirir. Evrende var olan birçok gezegenler içinde en çok bilinenleri Güneş sistemi içerisindeki sekiz gezegendir. Bunlar güneşe yakınlık sıralarıyla; Merkür, Venüs, Dünya, Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün'dür. Bu gezegenlerin arasında Plüton da vardı ama yakın zamanda Plüton bir gezegen olarak sayılmaz hale geldi.

Gezegenler ortalama puanı 4.8

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.