4.5

cadı

önce - diğer kategorisine Alemdar54 ekledi.
6 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Süpürgeli, şapkalı büyük kazanlarda büyüler yapan aynalara bakıp o sivilceli çirkin yüzünü güzelmiş gibi gören masalların kötü kalpli kadın karakteri.geceleri daha çok ortalığa çıktığı düşünülen bu kötülerin varlıkları korkutucu olmuştur hep.

paylaş - şikayet
5

Çizgi filmi vardı cadı kırmızı zehirli elmayı prensese vermişti prenses yemişti zehirlenmişti cadı süpürgesine binip gülerek gitmişti

5

Cadılar genelde çirkin görünüme sahip süpürgeyle uçan ve kendine özel şapkası olan bir kazanda iksirler, büyüler hazırlayan karakterler olarak tasarlanır. Yerine göre birçok tasviri vardır. Bazılarında çok güzel bir kız cadı olabilir ve büyüler yapar. Asıl özünde büyü kullanması sanırım bazen iyi karakterler oluyorlar ama kötü karakterler olarak bilinirler. İnsanları lanetleyip kötülük yaparlar.

4

cadıların gerçek oldugunu söyleyen eski insanlar var. Günümüzde her yerde metallerin bulunmasından dolayı dağlara kaçtıklarını söylüyorlar ve cadılar metalllerden çok korkarmış benim bildigim bu.

3

Cadılar, genellikle peri masallarında, prenses hikayelerinde ve filmlerinde ayrıca perili filmlerde karşımıza çıkan kötü kalpli ve çirkin olan kadınlardır. Cadılar, perilerin mutlu olmasını asla istemezler ve onlara zarar vermek isterler. Cadılar bir çalı süpürgesine binerek uçarlar ve sihir yapabilirler. Cadılar çirkin oldukları için prenseslerin ve perilerin güzelliklerini sihirle elde etmeye çalışırlar.

5

Benim çok sevdiğim kendime de yakın hissettiğim büyücü varlıklardur. Sanılanın aksine erkek cadılar da vardır. Bugün büyü işi ile uğraşan majisyenler demon kullanılan wiccan veya neopagan cadılar vardır. Ama gerisi fantastik filmlerde uçan kaçan olur en fazla onlsrond fazla bir esprisi filan yok ne yazık ki.

cadı ortalama puanı 4.5

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.