4.7

Poğaça

önce - ürün kategorisine diziger ekledi.
7 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Benim sabah kahvaltı da en sevdiğim şey olabilir. Un,tuz ve su karışimi ile önce hamur kıvamına getirilir daha sonrasın da istediğiniz iç harcı kullanabilirsiniz; dereotlu,patatesli, zeytinli,kaşarlı,lorlu vs. gibi daha sonrasında şekil vererek fırına verip pişmesini bekleriz ve sonra hazır.

5

Bir çok poğaça türü vardır. Peynirli, kaşarlı, zeytinli, patatesli ve otlu gibi birçok çeşidi bulunmaktadır. Poğaçanın her türlüsünü seviyorum. Özellikle dışı tamamen susamlı kaplı olan kaşarlı poğaçaları çok severim. Zeytinli poğaça da vazgeçilmezlerim arasındadır. Çayınızı ve poğaçanızı alın. Keyifle sabahları yiyiniz.

5

Poğaça iki türlü oluyor genellikle mayalı mi mayasız olarak en çok sevdiğim poğaçası dereotlu poğaça the poğaçalar içeriklerine göre değişebilir a patatesli kıymalı peynirli kaşarlı dereotlu gibi çeşitleri vardır poğaça yapımı kolay ve aynı zamanda her daim tüketilebilir kolay kolay bayatlamayan hamur işlerinden

5

Poğaça hazır satılabildiği gibi evde de yapılabilir bir hamur işi türüdür. Genellikle hazır satılanların içinde tuhaf bir yağ oluyor. Bu yağ ve koruyucu maddeler erkenden bayatlamasını önlüyor. Fakat aç karnına yendiğinde mideyi de yakıyor bir süre. Evde kendim mayalayarak yapıyorum. Peynirli, kıymalı, patatesli, sade her çeşit olabilir.

5

Poğaça, un, su, tuz gibi malzemelerin birleştirilip bir hamur yapılmasıyla ortaya çıkar. Poğaçayı yapmak için önce bu hamuru hazılamalıyız daha sonra ise bu hamuru biraz beklettikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elde yuvarlanır. Daha sonra el ile ya da bir merdane yardımıyla yuvarlanan bu hamur biraz açılır. İçinde peynir, kıyma, sucuk, patates gibi malzemelerden tercih edilen bir tanesi konur ve hamurun iki ucu birleştirilir. Bu sayede pğaçalar yapılmış olur. Daha sonra ise üstüne yumurta sarısı sürülerek fırına verilir piştiğinde de afiyetle yenir.

5

Kahvaltıların ya da çay saatlerinin en aranan yiyeceklerinden biri olabilir.Mayalı hamurun içine peynir, kıyma, patates gibi malzemeler konulup kapatılması ve fırında pişirilmesi ile elde edilir. Pastanelerde üretilenlerde de çok çeşitlilik bulunur. Dereotlu poğaçalar en çok tercih edilenlerdendir.

3

Poğaça un,su tuz gibi maddelerle yapılan ve içine bişeyler koyulup fırında pişirilen bir yiyecektir. Çoğunlukla kahvaltı yenilir ve benimde çok sevdiğim bir yiyecektir genellikle kaşarlı, peynirli veya sade yerim sabahları çayla sıcak sıcak çok güzel gider. Çoğunlukla evde kahvaltı yapmayanlar hemen karın doyurmak için bazi yerlerden alip yerler.

Poğaça ortalama puanı 4.7

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.