4.8

Laiklik

önce - diğer kategorisine Gürcan ekledi.
9 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Devletin, vatandaşlarıyla olan ilişkilerinde inançlara göre ayrım yapmaması ve ayrıca, herhangi bir inancın, özellikle de bir toplumda egemen olan inancın, aynı toplumda azınlıkların benimsediği inançlara baskı yapmasını önlemesi demektir. Kısaca laiklik, din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır.

5

Din ve devlet islerinin bir birinden ayrilasi laikliktir.ulkemiz laik sistemde yoneltilmektedir.laik ulkelerde siyasi kurumlar ayri dini kurumlar ayri catida hizmet verir ve ikiside kendi alanlari disina cikmaz.

5

Laiklik veya Laisizim devlet yönetiminde herhangibir dinin referans alınmamasını ve devletin dinler karşısında tarafsız olmasını savunan bir prensipdir. "LAİK" sözcüğü fransızcadan türkçeye gelmiştir.

paylaş - şikayet
5

Din ve devlet islerinin bir birinden ayri tutulmasi sistemidir.ulkemizde laik sistemle yonetilmekte olup devlet islerine dini dini islerede devlet politilasini karistirmamaktadir.Laik sistemler demokrasinin temelidir.

paylaş - şikayet
5

Türkiye Cumhuriyeti anayasasına göre cumhuriyetin niteliklerinden birisidir. Üzerinde uzun yıllar tartışmaların olduğu bir kavramdır. En genel özelliklerinden bahsecek olursak, din ve devlet işlerinin birbirinden ayrı tutulması, dini hükümlerin devlet yönetiminde etkisinin olmaması gereğidir. Devletin resmi bir dini de yoktur.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hepsinin tek bir dine mensup olmadığı düşünülünce de bu ilke gereğince bir dinin başka dine mensup olanlar üzerinde etkisi olmaması, herkesin dinini seçmekte ve yaşamakta özgür olması da gerekir ki hukukumuzda böyledir.

5

Laiklik, Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleri ve inkilapları arasında bulunmaktadır. laiklik kavramı devlet işleri ile din işlerini ayırmada kullanılır. Bu kavram Türkiye Cumhuriyeti devletinin anayasasında madde olarak bulunur. son zamanlarda iki parti arasında laiklik tartışması olmuştur. Bir parti laiklik kavramına uymuyorsunuz demiştir. hatta laiklik elden gidiyor gibi cümleler kullanmışlardır.

3

İlkelerimizden biride laikliktir adil olmak demektir özgür olmak demektir bunlar bizim ilkelerimizdir. Korumalıyız sahip çıkmalıyız ilkelerimize laiklik ilkesi zaten önemli ilkemizdir.

5

Müslüman bir devlette insan hakları adına gerçekleştirilen bir Devrim dir.

Laiklik ortalama puanı 4.8

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.