5.0

Metin Akpınar

önce - kişi kategorisine Ormanci ekledi.
3 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

1941 de Istanbul'da dünyaya geldi.
İlk profesyonel oyunununa, 1964 yılında Ulvi Uraz tiyatrosunda "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım" ile imza atan Akpınar, 1967 yılında ülkemizin ilk kabare tiyatrosu olan Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nun kurucuları arasında yer aldı. Kabarenin kurulduğu günden, kapanana kadar tiyatronun idari müdürlüğünü yaptı. Zeki Alasya ile bir çok filmde rol aldı . Şuan 77 yaşında.

5

Metin Akpınar, Haldun Taner ve Zeki Alasya ile birlikte Deve Kuşu Tiyatrosunun kurucuları arasında yer almaktadır. Yönetmen Ertem Eğilmez'in başrollerini Kemal Sunal'ın oynadığı komedi filmlerinin değişmez oyuncuları arasında yer almıştır. Özellikle Zeki Alasya ile birlikte ayrılmaz ikili olmuşlardır. Hemen hemen tüm komedi filmlerinde iki rol almıştır. Çok sayıda sinema filmi ve tiyatro oyunlarında görev almış çok başarılı bir sinema ve tiyatro sanaçısıdır.

5

Metin Akpınar, hukuk ve edebiyat fakülteleri mezunu olan ünlü tiyatro ve sinema oyuncusudur. Kendisi zeki ve bilgili kişiliği ile de ön plandadır. Çoğu dizide Zeki Alasya ile birlikte rol almıştır. Son zamanlarda katıldığı bir programda cumhurbaşkanına hakaret ile suçlanarak gündeme gelmiştir.

Metin Akpınar ortalama puanı 5.0

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.