4.2

Reklamlar

önce - diğer kategorisine Fthtkn ekledi.
11 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

3

Reklam bir ürünün tanıtımın yapılmasına denir. Reklamlar tabiri genelde medyada kullanılır.

5

Reklam , televizyon ,gazete , radyo ,billboard ,dergi,sinema,internet gibi mecralar aracılığıyla çeşitli mal , ürün ve hizmetlerin hedef kitlelere ve çeşitli mal,ürün ve hizmetlerin hedef kitlelere ve tüketicilere belirli bir ücret karşılığında tanıtılmasıdır.Bu işin ana unsurları ; bir ücret karşılığında yapılması ,tanıtım yaptıran firmaların belli olması ,mal ürün ya da hizmetlerin tanıtımı yapılırken geniş hedef kitlelere ve tüketicilere hitap eden görsel işitsel ve yazılı medya araçlarının kullanılmasıdır.
Reklam tüketicilere mal , ürün ve hizmetler ve bunların kullanımı hakkında ürünlerin nereden,nasıl hangi fiyatlara alınabileceği hakkında bilgi verir,tüketicilere doğru mal ve ürünü almaları için yol gösterir.

5

Reklamlar olarak ilk anladığım şey hani bazen filme dalarken önümüze pat diye çıkar ya işte geliyor aklıma.Reklam bir ürünü bir şeyi tanıtmak amaçlı koyulan kısa saniyeli video yada fotoğraf gibi şeylerdir herhalde.Mesela şu an sitede gördüğümüz gibi sağa sola yukarıya felan bakarsak gördüğümüz tüm fotoğrafların video tarzı oynatmaların hepsi reklam.Bu reklamlarda şu işe yarıyor.Yani bu reklamlar sayesinde insanlar kendi yaptıklarını tanıtıyorlar başka insanları kendi yaptıkları şeye çekmek içinde sağa sola reklam veriyor afiş gibi bir şey yani.Hani dışarıda afişler felan asarsınızya millet görüp gelir buda öyle bir şey diyelim.

5

Reklamlar sayesinde yeni çıkan bir ürünü insanlara tanıtılması amacıyla yapılan eylemlerdir reklamlar bunu televizyon ekranlarında olabilir herhangi bir mağaza açısında broşür dağıtımında olabilir veya adlı Pankartlar olabilir veyahut da billboardlarda da asıl olarak da reklam çeşitleri olabilir reklamlar sayesinde kazanç sağlayan firmalar çok vardır tabii

3

Reklamlar herhangi bir şeyin tanıtılması amacıyla yapılır. Televizyon, Facebook, İnstagram, Google, Youtube gibi ünlü yerlerde reklam veren satıcılar ürünlerine daha fazla kişinin erişmesini reklamlar ile sağlar.

5

Bir ürünün markanın insanlara tanıtılması için kullanılan pazarlama yöntemlerinden biridir. Teknoloji çağında en kötü reklam bile bir ürünün pazarlanması için başvurulabilecek bir yoldur. Reklamlar artık sadece televizyon afiş aracılığıyla değil sanal ortamlarda da yapılmaktadır. Firma sahipleri reklam için yüksek meblalar harcamakta ve bunun çok fazla zaman harcamaktadırlar, artık ürünün değerini belirleyen şey aslında kalitesi değil reklam şekli olmaktadır

3

Her kanalda olan, olması gereken bölümlerdir. En çok izlenen, reytingi yüksek programların aralarına sıkıştırırlır. Çünkü ne kadar çok izlenirse kanallar o kadar çok para kazanır firmalardan. Ocak Ayında reklam gelirlerinin düşmesi nedeniyle reklamlar azalırken dizilerin yeni bölümleri bile çekilememiştir.

4

Reklamlar çeşitli şirketlerin, küçük kuruluşların ya da herhangi bir şeyi satmak ya da tanıtmak amacı ile yaptıkları tüm eylemlerdir. Reklamlar video şeklinde, broşür şeklinde ya da bilbordlara asılan şekillerde olabilirler. Birçok farklı şekilde reklam yapılabilir. Artık günümüzde reklam yapmak çok kolay. En çok kazandıran ve işe yarayanlar ise televizyonda yapılan reklamlardır.

Reklamlar ortalama puanı 4.2

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.