4.4

Sütlaç

önce - diğer kategorisine Gmze ekledi.
25 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Hem besleyici hem de damak tadına hitap edici yönü olan hafif bir sütlü tatlıdır.

5

Pirinç ve sütle yapılan içine pişerken şeker eklenen hafif bi tatlı, üstüne tarçın dökülerek tadına tat katar, milletimizin vazgeçilmez bi tatlısıdır, hem fakirin, hem zenginin tatlısıdır. :)

paylaş - şikayet
5

En çok sevdiğim sütlü tatlılar arasında yer alır pirinç sütü şansına ve toz şeker ev malzemeleriyle yapılmaktadır yapılışında Kaynar süte ne kadar pirinç eklenir hem de kadar bir kıvamda olması istenirse tadına göre de şekerli davetliler daha sonra sınavsız Şansını eklenebilen bu şekilde bir kıvam aldıktan sonra istenilen gelsene dökülür ve bu şekilde bir gece buzdolabında bekletildikten sonra üzerlerine tarçın ilave edilerek servise hazır hale gelir Bu tatlıları her daim tüketilebilir sağlıklıdır Ramazan akşamlarında bayramlarda bir çağlarında her daim tüketilebilir arasındadır

3

BESLEYICI TATLI TARZINDA BOLE DONDURMA GIBI YIYE BILCEGIN ARTI KARNINI DOGURA BILCEGIN BIR YEMEK !

5

Süt pirinç ve şekerin kaynatılıp soğumaya bırakılmasıyla yapılan tatlı.Pastahanede çalışırken hem yapıp bir yandanda yediğim tatlı çok severim hergün yesem yerim valla.Hem doyurucu hemde tatli krizine birebir mide dostu olsada yesek.

5

Fırında olanına üzeri hafif yanmış olana bayılıyorum. Ayrıca yendiği zaman insanı rahatsız etmez. Sütlü tatlıların genel bir özelliği bu. Damlasakizlisi da çok güzel. Ailecek severek yediğimiz bir tatli

5

Sütlaç süt, şeker ve pirinç ile hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. Sütlaç tercihe göre tencerede pişirile bileceği gibi fırında yapılan sütlaçın tadı bambaşka bir güzelliktedir. Üzerine tarçın ya da fındık konularak servis edilir. Sütlaç Türk mutfağına ait bir sütlü tatlıdır.

5

Annem cok guzel sutlac yapar hele bırde tas kapta olusa lezettı bır farkı oluyor bak şimi canım yıne cektı gıdımde eve annem bana bı sutlac yapsın

5

Özellikle benim gibi sütlü ve hafif tatlılar tercih ediyorsanız, sütlaçta güzel tercihlerden birisi haline geliyor. İçeriğindeki süt, pirinç ve belli miktarda şeker eklenerek yapılan bu tatlı, özellikle yemek arkasında tüketildiği zaman mideyi yormadan tatlı yemenin keyfini sunuyor bizlere. Fırında yapıldığı zaman üzerindeki hafif yanık kıvam ve lezzet gerçekten ayrı bir damak keyfi sunuyor.

3

Pirinç süt ve şekerden yapılan ülkemizde çok tercih edilen bir sütlü tatlıdır. Ben ne yazık ki çok sevmem ve iki üç kaşık aldıktan sonra tadı beni bayar. Çoğu insan sever ama ben sevmeyen kesimdenim.

5

Sütlaç, pirin, süt ve şekerden yapılan bir sütlü tatlıdır. Sütlü tatlı denince akla ilk olarak sütlaç gelir. Sütlacın kıvamı çok ama çok önemlidir. Pirinçler sert olmamalıdır ve ne çok lapa lapa ne de çok sıvı olmalıdır. Tam olarak orta bir kıvamda olması gerekir. Yapmayı bilen olunca yemeye de bayılırım. Ayrıca fırına atılınca da fırın sütlaç olur.

3

Süt, pirinç ve şeker ile yapılan sütlü tatlılarımızdandır. Çok ağır yani şerbetli tatlılar sevmeyen insanlar için ideal bir tatlı olduğunu düşünüyorum. Bir de üstüne tarçın dökerseniz tadından yenmez olur.

5

Genelde pirinçten yapılan ama ben daha çok pirinç ucundan yapılmış olanı sevdiğim sütlü tatlıdır. Sütlü aş zamanla sütlaç olmuş tabi. Üzerine tarçın filan güzel oluyor. Fındık badem ve cevaz bence tadını bozuyor ama seveni de çok tabi.

4

Sütlü aş kelimelerinin aşınmasıyla oluşmuş kelimedir. Sütlü ve çok hoş bir tatlıdır

4

Pirinç, şeker ve süt ile yapılan bir sütlü tatlıdır.Sevdiğim ve sık yaptığım ya da marketlerden satın aldığım tatlılar arasında.

5

Sut şeker ve pirincin uyumu diyebilirim. Üzerine de biraz tarcın oldu mu oh oh

5

Hamsi köy sütlacı olmadan olmaz oda Trabzon'da maalesef.

5

Mahalle sütçüsü sokağa uğradığında sütümüzü alır almaz eve geldiğimizde anneciğimin yaptığı masum bir o kadar da güzel olan tatlı çeşitidir.

3

Sütlaç benim şahsen çok sevdiğim sütün gelebileceği en güzel hallerden biridir. Ben şahsen birçok tatlıyı çok fazla tatlı oldukları için sevmiyorum, çikolatadan bile çok hoşlanmıyorum. Ama sütlaçın tadı çok hafif geliyor. O nedenle hem mide ağrıtmıyor hem de tadı çok hafif ve lezzetli. Çok severek tüketiyorum.

5

Pirinç ve sütle yapılan mükemmel bir tatlı çeşidi. Kıvamı biraz yoğun olunca daha çok seviyorum. Hafif tatlıları sevenler için birebir ve oldukça besleyici.

5

Haşlanan pirinçlerin sütle buluşturulup şeker ve nişasta eklenerek yapılır. İstenirse içine yumurta sarısı da eklenerek fırın sütlaç da yapılabilir. Hafif, sağlıklı ve lezzetli bir tatlıdır. Bebeklerin bile bayıla bayıla yediği , hem evlerin hem pastanelerin baş tacıdır.

Sütlaç ortalama puanı 4.4

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.