4.6

Ev yoğurdu

önce - ürün kategorisine Avokado ekledi.
13 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Ev yoğurdunu çok severim. Hazır yoğurt asla yiyemem.

5

Yoğurt tüketmenin saymakla bitmeyecek kadar çok faydası vardır. Ancak yoğurdun faydaları kısaca; Bağırsak sağlığını korması, Yağ yakımına destek olması, tansiyonu düzenlemesi, diş ve kemik sağlığını koruması, cilt ve deri hastalıklarından koruması, bağışıklık sistemini güçlendirmesi, kas gelişimini desteklemesi olarak sayılabilir. İşte ev yoğurdu tarifi ve kalıp gibi yoğurt yapmanın incelikleri...

5

Yoğurdun faydaları saymakla bitmez. Kalsiyum kaynağı, içerdiği protein ve yararlı bakteriler de vücudumuz için çok faydalı. Özellikle evde yaptığımız doğal yoğurtlar, satın aldığımız hazır yoğurtlara göre daha fazla probiyotik içeriyor. Bu da bağırsaklarımız için çok önemli. Bağırsağımız için çok yararlı olan bakteriler, hazımsızlık, kabızlık gibi sorunları ortadan kaldırarak bağırsak hareketlerimizi düzenler. Uzmanlar düzenli doğal yoğurt tüketenlerin bağışıklık sistemlerinin daha güçlü olacağı ayrıca karın yağlanmasına karşı etkili olacağını söylemekte. Güvendiğiniz bir şarküteri yada marketten açık sütünüzü alın (günlük süt ile de yapabilirsiniz) ve kendi yoğurdunuzu mayalayın.

3

Kesinlikle market yoğurdunu eve sokmayalım. Çok fazla katkı maddesi var. Zaten bu yoğurtlar asla ekşimiyor ama ev yoğurdu 5 günden sonra ekşir. Ev yoğurdunun suyu da çok faydalı ayrıca.

5

Ev yoğurdu sütün kaynatılıp belli bir ılıklığa düştükten sonra yoğurt ile mayalanması ve sonrasında sıcak bir ortamda bir süre bekletilmesi sonucu oluşur. Diğer yoğurtlara göre daha sağlıklıdır. Bende evde bol bol tüketirim.

5

Bazen ev yoğurdunun kıvamı krema gibi oluyor, neden olabilir?

paylaş - şikayet
5

Ev yoğurdu doktorlarında önerdiği çok faydalı bir şeydir.Mutlaka dışarıdan yoğurt alıcağınıza şöyle temiz bir süt alıp gelip eve annenize bırakıp güzelcene o sütü kaynatıp mis gibi bir ev yoğurdu yapmanızı öneririm.

5

Ben hiç sevmem demeyeyim de yiyemiyorum safgul den başkasını ama yine de en iyisi ev yoğurdu

5

Ev yoğurdu sütün kaynatılıp ılıtıldıktan sonra içerisine bir miktar yoğurt atılarak mayalanmasıyla elde edilir. Mayalanma süreci 4-6 saat kadardır. Oldukça faydalıdır. Hazır yoğurtlarda olan koruyucu maddeyi içermediğinden sağlığa herhangi bir zararı da dokunmaz. Bana tadı ekşi geldiği için çok fazla tüketemiyorum.

4

En sağlıklısı diyebilirim.. Marketten aldığımız yoğurdun içerisinde hangi katkı maddeleri var, nereden geliyor, nasıl yapılıyor bilmiyoruz ama kendimiz köy sütünden yaptığımız yoğurdun ne aşamalardan geçtiğini biliyoruz. Vejetaryen arkadaşım bile kendisi evinde ev yoğurdu yapıp yiyebiliyor.

5

Ev yoğurdu, günlük taze sütten yapılan mis gibi bir yoğurttur. Annelerimiz günlük taze sütü alırlar o sütü kaynattıktan sonra daha önce evde olan bir yoğurtla o sütü mayalarlar. Bir süre kapalı tutarlar ve o süt bir yoğurda dönüşür. Tamamen doğaldır. Hazır yoğurdun tadı ev yoğurdunun tadına yaklaşamaz bile. Lezzet açısından ev yoğurdunun tadı bir başkadır.

Ev yoğurdu ortalama puanı 4.6

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.