4.4

Davul

önce - ürün kategorisine stalward ekledi.
5 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

4

Düğünlerde sürekli karşımıza çıkan bir müzik aleti ve hiç sevmiyorum , düğünlerde inanılmaz başımı ağrıtıyor , ramazanlarda yani oruç ayında severim o zaman çok egzotik ve nostaljik oluyor ama düğünlerde hiç iyi olmuyor.

4

Davul özellikle Ramazan ayında bizleri sahura kaldırmak için kullanılan bir tür çalgı anadolu da eskisi kaşar olmasada düğünlerde zurna eşliğinde kullanılır.Davul sesi kesildiğinde kıyamet kopacak diye bir söylem duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum ama gittikçe elektronik org davul sesini yaptığı için kalkmaya başladı.

5

Davul, vurmalı bir çalgı türüdür. Karşımıza en çok Ramazan aylarında sahurda çıkıyor sanırım. Bir de düğünlerde de oldukça ünlüdür. Davulun sesi yanına geldiğimizde çok aşırı gürültülü olabiliyor ama uzaktan hoş geliyor. Bununla ilgili olan "davulun sesi uzaktan hoş gelir" atasözüne de uyum sağlıyor böylece :)

4

Davul genellikle dügünlerde, kınalarda, ramazan ayında ve eglencelerde kullanılan bi çalgı aletidir.

5

Davul, özellikle Türk düğünlerinin vazgeçilmezi olan vurmalı bir çalgıdır. Davul yuvarlak şekildedir ve biri kalın biri ince olmak üzere iki adet tokmağı vardır. Kalın tokmak daha gür ve kalın bir ses çıkarırken ince tokmak daha tiz bir ses çıkarır. Düğün, sünnet, asker uğurlama gibi eğlencelerde zurna ile beraber çalınırlar. Dilimizde ''Davulun sesi uzaktan hoş gelir.'' diye bir atasözü vardır.

Davul ortalama puanı 4.4

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.