4.8

trileçe

önce - ürün kategorisine Gürcan ekledi.
5 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Trileçe sütlü bir tatlıdır. Adından da anlaşılacağı üzere üç farklı tadın birleşimiyle oluşur. Bu üç farklı tat ise manda, keçi ve inek sütüdür. Bu yazdıklarım ise bu işi parayla yapanların uydurmasıdır. :D Yemeyin. Aslında üç farklı kıvamdaki sütün bir araya getirilmesiyle yapılan bir tatlıdır.Çok severim. Severek yerim.

5

Traliçe evde de yapılabilen. Dıșarda da bulabilceğimiz bir tatlı çeșitidir.Hafif bir tatlıdır. Karamelli gibi değişik sosları vardır üstünde.

4

Trileçe, 1930'lardan itibaren Meksika'da yaygınlaşan ve tüm dünyaya yayılan sütlü tatlı. Trileçe ismi İspanyolca'da "üç" ve "süt" anlamına gelen "tres" ve "leches" kelimelerinden türemiştir. Hazırlanışı esnasında pandispanya adı verilen kekin üzerine dökülen şerbette üç farklı süt kullanılmaktadır.

5

En sevdiğim tatlıdır.Herkesin tatmasını tavsiye ederim.Ayrıca canım çekti.Olsa da yesek.

5

Balkan göçmenleri tarafından yıllardır yapılan sütlü bir tatlıdır. Bu tatlının özelliği manda, inek ve keçi sütü karıştırılarak yapılıyor olmasıdır. Ancak günümüzde bu üç süt karıştırma işlemi genellikle yapılmamaktadır. Keçi, manda ve inek sütü yerine işlenmiş süt ve krema karıştırılarak yapılmaya başlanmıştır. Kesinliği ispatlanmamış olsa da bazı kaynaklara göre Meksika kökenli bir tatlıdır. Ancak trileçe hangi yöreye ait olursa olsun en lezzetlileri balkanlara aittir.

trileçe ortalama puanı 4.8

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.