4.3

Mont

önce - ürün kategorisine Suheda ekledi.
25 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Kumaştan veya deriden yapılan genellikle kemerli olan üstünde cepleri bulunan Kışın soğuktan koruyan dışı kalın içi tüylü sıcak tutan bir cekettir.

5

Mont, kış aylarında soğuktan veya yağışlardan korunmak amacıyla giyilmektedir. Bu montlar kumaş veya deriden yapılır. Bazı montların içinde pamuk vardır ve sıcacık tutar. Bazı montların fiyatları pahalı olsada kalitesini olduğundan dolayı alınabilir. Montlarda çok cevap bulunmaktadır.

4

Soğuk havalarda üzerimize giydiğimiz kaban gibi bir dış kiyafettir ama bele kadar gelir kabandan biraz daha ince bir dış giyim kıyafetidir bende giymeyi severim serin havalarda iyi oluyor bu montlar.

2

Mont mu alıyoruz ev kirası mı ödüyoruz belli değil artık.

5

Kışın üşümemek için soğuk havalarda giyilen cepli kapüşonlu ve kapüşonsuz olan fermuarlı ve değişik malzemelerden kumaşlardan üretilmiş bir üst giyim çeşidi deri suni deri polyester naylon gibi farklı malzemelerden olan marka ve kalitesine göre her fiyatta mağazalarda ve halk pazarlarında satılabilen montlar alıcısına hitap eder özellikle kışları ve soğuk havanın olduğu zamanlarda giyilmesi gereken zorunlu bir dış giyim türüdür

5

Mont dışarı giysisidir. Kışın üşümemek için dışarı çıkarken giyeriz. Benim montum uzun ve kapşonlu.

5

Mont genellikle kışın giyilen diğer adı ile kaban olarak bilinen bir üst giysisidir. Kazak ya da bluz giyildikten sonra üzerine giyilir. Kişiyi soğuktan korur. Çoğu montun şapkası vardır. Kimisi ise tüylü ya da pamukludur.

5

Mont bizi soguktan koruyan kalın bir giysidir bu giysiyi bizim hastalanmamızı önler vb seylerden korur

5

Mont, kışın soğuk günlerde üşümemek ve hasta olmamak için giydiğimiz kalın kışlık kıyafetlerdir. Montlar, yazın kaldırılırlar ve havalar soğumaya başlayıp kış geldiğinde tekrar ortaya çıkartılırlar. Montların çeşitli kumaşlardan yapılan çeşitli modelleri vardır ama hepsinin ortak noktası insanı soğuktan korumasıdır.

4

Soğuk kış günlerinde veya aşırı yağış olan bir günde dışarıda rahatlıkla gezebilmek ve ısınabilmek için üretilen kalın kışlık giyeceklerdir. Genelde kışın soğuk ve serin günlerinde hemen hemen herkesin üzerinde değişik modellerde montlar görebilmek mümkündür.

5

Kış aylarında kendimizi soğuktan korumak için giydiğimiz kalınca giysi.

5

Kış aylarında vazgeçilmez giysilerin başında tabi ki mont, bere ve atkı gelir.Çünkü Türkiye için soğuk vakti her yerde kar olmasa bile soğuk her yerde var. :) Mont denilen giysi iyi ki üretilmiş hem çeşit çeşit olması modaya da uygun, hemde soğuk günlerde soğuktan korunmamız için gayet ihtiyaç duyulan bir nesne olması nedeniyle hayatımızda yer edinmeye devam ediyor.

5

Mont soğuktan korunmak için giyilir. Farklı modellere sahiptir isteyen istediği modeli giyebilir.

3

deri ceket olarak panziyot ceketi tercih ederim çünkü hakiki deri ceketler hayvanların derisidir doğaya darbeye hayır diyorum

3

genellikle yurt dışından gelen montlarım var yani burdakilere para harcamıyorum hısım akrabalar saolsunlar alıp alıp getiriyolar :D

5

Mont insanların soğuktan korunmak için çeşitli kumaşlardan veya çeşitli maddelerden yaptıkları bir giysidir eski zamanlarda kaban ve parka vardı zenginler kaban parası kanama yetmeyenler ise parka giymek zorunda kalırlardı

4

sakın ola columbia montlardan almayın tamam bir kalite de olabilir ama o fiyatlara daha iyi ürünler bulabilirsiniz. Çok soğuk bir yer de yaşıyorsanız kaz tüyü mont olmasına dikkat edin.Tabi içindeki oran önemli. Bana soracak olursanız soğuk bir psikolojik etken bence çok üşüdüm derseniz daha çok üşümeye başlıyorsunuz. Erzurum gibi bir yerde defacto montumla kışı rahatlıkla geçirdim yani.

3

Soğuk kış günlerinde beni sıcak tutan ve sarıp sarmalayan yegane dostum. Yeri geliyor yalnız başına soğuğa göğüs geriyor, yeri geldiğinde de atkı bere ile beraber birbirlerine soğuğa karşı destekliyor. Yeri geldiğinde de iç cepleri ile bilimum cüzdan, kalem, not defteri bile taşıyor. Gerektiğinde yastık olarak kullanılabilecek düzeyde yumuşak olurlar genelde. Deri olanları şu sıralar daha bir modadır. Bir insan soğuktan korunmak, hasta olmamak için daha ne isteyebilir ki ?

4

Soğuklarda bizi korur özellikle şişme olanlar dikkatimi çeker tabikide renkte önemlidir benim için özellikle açık tonlar tercih ederim kışın vazgeçilmez kıyafetidir tek kelime ile

4

Mont, vucudumuzu sıcak tutan özellikle kış aylarında giyilen severek giyilen kış,sonbahar giysisidir. İyi ki var kendileri.

4

Mont kış aylarında giyilen bir kıyafettir. soğuktan korur ve sıcak tutmayı sağlar özellikle bir çok çeşiti mevcuttur. Ben monttan ziyade ceket giymeyi daha çok seviyorum hem daha rahat daha hoş

5

Kış ve soğuk havalarda tercih edilen giyim eşyasıdır. Soğuktan hastalıktan korur. Birçok çeşidi vardır. Oldukça korunaklıdır. Kapüşonlu kapüşonsuz kullanıma uygun seçenekleri vardır ayrıca başınızıda soğuk yağmur ve kardan koruyabilir

5

Her yörede farklı isimleri bulunan ( örneğin gocuk,kaban gibi ) ve genelde kış aylarında ve bazen de soğuk havalarda giyilen bir kıyafet türü olmakla beraber biraz daha hafif yapılsaydı diye düşündüğüm bir çeşit giysi.

Mont ortalama puanı 4.3

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.