4.1

Barbie

önce - ürün kategorisine Erigiz ekledi.
40 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Genellikle kız çocuklarının oynadığı oyuncak bebeklerdir. Birçok barbie oyuncağı vardır. Bazıları kıyafet giydirilir, süslenir püslenir. Bu tamamen hangi amaçla çıkarıldığına göre değişiyor. Bazılarının köpeği oluyor, bazıları alışverişe çıkabiliyor, bazıları yemek yapıyor yani belirli bir konsepti oluyor. Tabi çocuklar için bunlar. Birde barbieye benzemek isteyen insanlar var onlarda ayrı bir konu gerçekten benzeyenler de var gördüğüm kadarıyla.

5

Barbie çocukların oyuncak bebeklerine verilen isimdir. Bir de cindy markası vardır. Ayrıca barbinin erkeğin Ken denilir. Vücut ölçüleri Barbie'nin çok ince ve insan vücut ölçüleri yapısında değildir. Bu sebeple küçük çocuklar büyüdüklerinde Barbie vücuttan sahip olmak istediği için ilerleyen yıllarda Barbie'nin vücut ölçüleri değiştirildi. Şimdiki Barbie bebekler biraz daha balık etli, hatta Barbie markası o kadar kendini geliştirdi ki her ülkenin vücut yapısına uygun Barbie bebek ürettiğini duymuştum. Örneğin Brezilya için Barbie bebeklerin kalça kısmı biraz daha şişmanken atıyorum Türkiye'dekiler biraz da armut yapısına sahip gibi diye duymuştum. Açıkçası şahsen marketlerde ve benzeri yerlerde görmedim ama internette böyle bir satışını olduğunu duydum.

paylaş - şikayet
5

Barbie, ince vücutlu, makyajlı ve genellikle plastikten yapılan bir oyuncak türüdür. Barbie bebeğin saçları klasik olarak sarı renkte olur ve gözleri ise mavidir. Ayrıca bolca makyajlıdır. Küçük kızlar bu bebekle oynamayı çok sever. Kendini barbieye benzetmek için ameliyat olan çılgın kadınlar da vardır. Barbienin sevgilisinin adı ise Ken'dir.

4

barbi bir bebek markasının ismidir birde bir çok ta çizgi filmleri vede filmi de vardır. barbie 1959 da ortaya çıkmış ama 1990 yılından sonrada insanların yani çocukların en sevdikleri oyuncak markalarından birisidir yani kız çocuklarının. barbie amerikada üretilmiştir filmlerinden bazıları ise barbie gizli ajan gibi.

4

Genellikle kızların oynadığı bir oyuncak olsa da erkek yeğenim ablasından görüp onunda oynamak isteği bir bebektir.Genellikle kusursuz ve güzel görünüşüyle küçük kızların kalbini fetheden bir bebek oluşu hatta bazı insanların bu bebeklere benzemek için milyonlarını dökecek kadar sevdiği bir oyuncak.

5

Barbie, hepimizin bildiği incecik belleri, sarı saçları, uzun bacakları olan bebeklerin markasıdır. Bu marka bebeklerle meşhur olmuştur. Çocukken hemen hemen bütün kızların Barbie bebekleri olmuştur. Benim de Barbie bebeklerim vardı ve onları çok severdim. Barbie bebeklerimin çeşit çeşit kıyafetleri vardır ve hepsini güzel güzel giydirirdim. Hatta kendim bebeklerime güzel güzel kıyafetler dikerdim. Ama daha sonra annem benim büyüdüğümü düşünerek oyuncaklarımı başka çocuklara dağıttı. Bebeklerim de öyle başka çocuklara gitti.

4

Kucuk kiz çocuklarının oyuncakları arasında sıralanabilir. Barbie aslında bir markadır. Turkiyede üretimi olmayan bir urun. Dışardan alır ve burdan satarlar. Zararlı plastiklerden yapıyorlar. Orjinali ve sahtesi olmak üzere iki çeşit. Orjinali zararlı olma acısından biraz da olsa sınıfı geciyor, ama sahteleri tam bir kanserojen içeriyor. Çocukların eline verilmemesinden yanayım.

4

Çocukluğumun oyuncağı. Genel de kız çocuklarının bebek sevdası vardır ve bizim meşhur bebeğimiz barbie dir. İncecik, sarı saçlı bir tipi vardır.

2

Barbie yabancı uyruklu kişilerin çocuklar için çıkarmış olduğu bebek oyuncaktır.Kiz çocukları en çok beğenilenler arasında yer almaktadır.

3

Barbi bebekler var ben pek sevmiyorum bez ve et bebekler daha cok ilgimi cekiyor kizamada almaya calisiyorum

4

Selam aleykum ben daha yeniyim onun ucun daha bir cok sey bilmiyom ama iyi olur insallah

paylaş - şikayet
3

Hiç Barbie bebeğim olmadı bebekleri sevmezdim halada sevmiyorum

4

küçük kızların gözdesi barbie ler barbie evine 900 tl veren müşterim vardı armagan oyuncakta çalıştım bir dönem.

3

Kız çocukların olmazsa olmazı. Çocukken birkaç tane vardı bende. Çeşit çeşit kıyafetleri çantası şapkası ve ayakkabısı vardı. En sevdiğim oyuncaklarımdandı. Hayal dünyamızda çok genişti o zamanlar. Onları bir insan gibi oynatırdık. Bir de Sındy var ama daha bir çirkin oluyor sanki.

5

Çocukluğumda en sevdiğim bebek olan barbie ince, uzun saçlı ,makyajlı güzel bir kız bebeğidir.Bacağı kıvrılan etten barbie bebeğimi çok severdim.

5

Genellikle Kızların Oynadığı Ve kullandığı bir tür Barbie diye Adlandırdığımız Oyuncak çeşididir Ve erkekler oynarsa gülerler kızların saçlarına ve görünüşüne dikkat edenlerdir.

5

İyi gidiyor kankitellam Özledik seni nerelerdesin şeker:))

4

En sevdiğim oyuncaktandı. Babam bir tane erkek Barbie almıştı. genelde adı Ken olur. Düğmesi vardı basınca göz kırpardı. Bayılırdım ona. Kendim kıyafetler yapardım kumaşlardan falan. Güzel günlerdi. Gönül isterdi ki bir tanesini anı olarak saklayayım. Ama annem hepsini attı. Teşekkürler anne.

4

Barbie bebeklerle oynamayı çok severdim.Annemin eski püskü kıyafetlerinden kıyafetler dikerdim barbie bebeklere.Ah be dertsiz tasasız yaşadığım o çocukluğumu özledim.

5

menu  

 Anasayfa
HakkımızdaKullanım KoşullarıGizlilik İlkeleriDestekİletişim
© 2004-2019 Sawis Bilişim İlgili sayfada aksi belirtilmedikçe tüm hakları saklıdır.
Barbie


Barbie (ilk piyasaya çıkış; 1959) 1990'lı yıllardan itibaren dünyanın en çok satmış kız çocuklarının vazgeçilmez oyuncağı, perdeye, çarşafa, terliğe, çamaşıra, parfüme ve akla gelebilecek her türlü ürüne imza atmış bir marka.
Barbie bebek aslında, yaratıcısı, ABD'li işkadını Ruth Handler'ın kızı Barbara Handler'dan esinlenilmiştir.

Barbie
Barbie (ilk piyasaya çıkış; 1959) 1990'lı yıllardan itibaren dünyanın en çok satmış kız çocuklarının vazgeçilmez oyuncağı, perdeye, çarşafa, terliğe, çamaşıra, parfüme ve akla gelebilecek her türlü ürüne imza atmış bir marka.

Barbie bebek aslında, yaratıcısı, ABD'li işkadını Ruth Handler'ın kızı Barbara Handler'dan esinlenilmiştir. Ve aslında Barbie'nin tam adı da Barbara Millicent Roberts'tır 1950'lerin başında Barbara'nın annesi Ruth, kızının ve arkadaşlarının yetişkin kadın bebekleriyle oynamayı normal bebeklerden daha fazla sevdiklerini farketti. O zamana kadar yetişkin bebekler sadece kartondan yapılıyordu. Ruth Handler, gerçeğe çok yakın üç boyutlu bir bebek yapmaya karar verdi.

Konuyu oyuncak şirketi Mattel'e ileten Ruth'un teklifi, tümü erkeklerden oluşan yönetici kurul tarafından ciddiye alınmadı. Bunun üzerine Ruth, Almanya'ya gitti ve orada satılan "Lilli" adlı bebeklerden aldı. Ona bir yetişkine benzeyen bir bebek yaptı, hatta giysilerini tasarlaması için profesyonel bir terzi bile tuttu. Bebeği ellerinde gören Mattel yöneticileri daha fazla direnemediler ve Ruth'un kızından ismini alan ilk Barbie bebekleri 1959'da piyasaya çıktı. Şimdi günden güne değiştirilerek çocukların sevgilisi haline geldi. Şimdi 2009 da ise daha çok gelişmiş modelleri var. Yüzünü değiştiriyor, şarkı söylüyor, yanında makyaj malzemeleri, evi var. Şimdi daha çok gelişti.

3

genelde küçük yaşlardaki kız çocuklarının oynamaktan keyif aldığı ama benim hiç haz etmediğim oyuncak bebektir kendisi , çeşitli modelleri , kıyafetleri ve hatta evleri bile bulunur bunların

4

Hiç oynamadığım sevmediğim şeyler genelde biz bayanlar hep erkek oyuncakları ile oynamayı severiz.

3

Küçükken bütün kızların hayalini süsleyen bir hayata sahip olduğunu düşündüğüm genelde pembe renkte eşyaları bulunan sarı saçlı uzun boylu manken fizikli ve ken adında bir erkek arkadaşı olan bebek

4

Küçükken sevdiğim bir oyuncaklar Peki alamazdık durumu musun oturuyor ama çok severdim Hatta Arkadaşımın bana hediyesi bile Barbie Bebek oldu eğlenceli Küçükken çok severdim evcilik de olsun Barbie oyunları da olsun güzel di

4

barbie 1990'lı yıllardan beri çok satış yapan bir oyuncak. üstelik perdeye, parfüme,çarşafa,terliği vb. bir çok eşyaya desenlenmiş imzalanmıştır.

Barbie ortalama puanı 4.1

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.